«Ο άτυπος πολιτικός διάλογος που ξεκίνησε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου εκτιμώ ότι είναι και ουσιαστικός και χρήσιμος. Οι διαπιστώσεις για τις δυσλειτουργίες και τις αδυναμίες του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος βοηθούν τη Δημοκρατία μας να γίνει καλύτερη, προς όφελος πάντα των πολιτών.
Κατά την άποψή μου, η Χώρα μας έχει ανάγκη από ένα εκλογικό σύστημα που θα αναδεικνύει ισχυρή και πλειοψηφική Κυβέρνηση χωρίς αλλοίωση της εκλογικής βούλησης των Eλλήνων, με εξίσου ισχυρό, συνταγματικώς κατοχυρωμένο άλλωστε, το ρόλο της αντιπολίτευσης, αποφεύγοντας το ενδεχόμενο περιόδων αστάθειας και ακυβερνησίας. Με αυτόν τον τρόπο η κάθε Κυβέρνηση θα μπορεί να ολοκληρώνει με συνέπεια το σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις της.
Επιτρέψτέ μου να επισημάνω επίσης, ότι οι προεκλογικές συνεργασίες μεταξύ κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών είναι και επιθυμητές και επιδιωκόμενες, γιατί γνωρίζει ο καθένας πριν από τις εκλογές και το περιεχόμενο της συνεργασίας και τον επιδιωκόμενο σκοπό.
Οι μετεκλογικές συνεργασίες έχουν, κατά την άποψή μου, χρώμα ιδιόμορφων συμφωνιών με μοναδικό σκοπό τη νομή της εξουσίας, αλλοιώνοντας την πραγματική βούληση του εκλογικού σώματος, τη βούληση των Eλλήνων πολιτών, που άλλο κόμμα έφεραν ως πρώτο και άρα ζητούσαν το σχηματισμό Κυβέρνησης από αυτό και άλλα κόμματα θα βλέπουν να τους κυβερνούν.-»