Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗΝ 6Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000-2006

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της Πέμπτης 1 Ιουνίου 2006 απηύθυνε χαιρετισμό στην 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2000 – 2006 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο “POLIS”, στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαντζής, αφού συνεχάρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την άριστη συνεργασία της με το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης  και εξήρε το έργο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια, τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή της νέας διακυβέρνησης θέσαμε ως κεντρικό στόχο της πολιτικής μας τη σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ. Αυτή η αρχή διέπει το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής».
 
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης αναφορικά με τη σημασία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος επισήμανε ότι «το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2000-2006 που εντάσσεται στο Γ´ΚΠΣ, είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα που “τρέχει” αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ. Προγραμματίζονται και χρηματοδοτούνται έργα και δράσεις που δημιουργούν υποδομές σε όλους τους βασικούς τομείς ανάπτυξης, ενισχύουν τα επενδυτικά σχέδια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχουν ίσες ευκαιρίες για την ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια, στηρίζουν την ανάπτυξη της υπαίθρου, δημιουργούν προϋποθέσεις για την αξιοποίηση και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο κ. Καλαντζής αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του να συνεδριάζει κάθε μήνα το Ειδικό Συντονιστικό Συμβούλιο των Περιφερειών της Μακεδονίας – Θράκης σημείωσε πως «στόχος μας είναι να παρακολουθούμε την πορεία και εξέλιξη των έργων και την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας. Κύριο μέλημά μας είναι να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι ώστε, μόλις μας δοθεί η έγκριση από το Υπουργείο  Οικονομίας, να προχωρήσουμε στις αναγκαίες ενέργειες, με τα περιφερειακά συμβούλια, για την ένταξη νέων έργων στο Δ’ ΚΠΣ».

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης έκανε λόγο για “μια νέα πολύ σοβαρή πρόκληση” στην οποία βρίσκεται η χώρα μας όσον αφορά την κατάρτιση του Σχεδίου Ανάπτυξης 2007-2013 υπογραμμίζοντας ότι «οι πόροι του επόμενου κοινοτικού πλαισίου κατευθύνονται πρωτίστως στη δυναμική και ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, στις νέες τεχνολογίες και το ανθρώπινο κεφάλαιο, στην αύξηση της απασχόλησης και τη δραστική μείωση της ανεργίας. Και όλα αυτά είναι μείζονος σημασίας προτεραιότητες».

Προηγούμενο άρθροΑΡΘΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ’
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΟ 1Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ