Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΟ 1Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το μεσημέρι της Παρασκευής  2 Ιουνίου 2006, απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο Συνέδριο Ελλήνων ΡΟΜ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με θέμα: «Η θέση του έλληνα ΡΟΜ στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνική δομή» που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.

Ο κ. Καλαντζής, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης που επικεντρώνονται στη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών για όλους τονίζοντας ότι «όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις. Κανείς δεν περισσεύει. Κανείς δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο. Η δημιουργία, η συμπόρευση και η συμμετοχή όλων των ελλήνων είναι η πολιτική πρότασή μας. Είναι όραμα δικό μας, είναι το όραμα της Νέας Ευρώπης που χτίζουμε. Είναι το όραμα και συνάμα η απαίτηση της ίδιας της κοινωνίας».

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης μιλώντας για  τα δικαιώματα αλλά και τις ευκαιρίες των ελλήνων ΡΟΜΑ επισήμανε ότι «οι πολιτικές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πρέπει να στηρίζονται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών που συμπυκνώνεται στη φράση “ίσες ευκαιρίες για όλους”.  Η θέση του έλληνα ΡΟΜ στην κοινωνική δομή επιβάλλεται να είναι ισότιμη όπως και η μεταχείρισή του από την Πολιτεία. Ο έλληνας ΡΟΜ, είναι ευρωπαίος πολίτης, έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις».

Ο κ. Καλαντζής κατέληξε λέγοντας ότι «κύριο μέλημά αλλά και δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου ο έλληνας αθίγγανος να αισθάνεται ισότιμος και ενεργός πολίτης. Είναι μια ευθύνη που αναλαμβάνουμε, ώστε να ξεφύγουμε από προκαταλήψεις, να ξεφύγουμε από ρατσιστικές αντιλήψεις, να ξεφύγουμε από σύνδρομα που μας πλήγωσαν και μας στέρησαν  από τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗΝ 6Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000-2006
Επόμενο άρθροΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ