ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ypes press002
ypes press002

Οργανώνει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Ροδόπη

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου χρηματοδοτεί και συνδιοργανώνει, την ερχόμενη Τρίτη 5 Απριλίου 2005, στη Ροδόπη, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με τη Μονάδα Κινητών Βιβλιοθηκών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μάλιστα, το 2005 έχει χαρακτηριστεί έτος Άντερσεν, καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του Δανού παραμυθά.

Η εκδήλωση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, που θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (5/4/2005), στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Ροδόπης, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Κομοτηνής. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έκθεση παιδικού βιβλίου, ομιλία της συγγραφέως κ. Φρόσως Χατόγλου, παρουσίαση θεατρικής παράστασης από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, αλλά και παρουσίαση εργασίας του Δημοτικού Σχολείου Σαπών με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα.

Στους συμμετέχοντες μικρούς μαθητές θα δοθούν ως αναμνηστικά δώρα βιβλία, που έχει εκδώσει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα του Νομού Ροδόπης. 

Προηγούμενο άρθροΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ULEB CUP
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ – ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ “ΧΙΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”