Για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Ομογένειας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο

ypes press002
ypes press002

Για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Ομογένειας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2005, βρίσκεται κοντά στην Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής, δίνοντας το «παρών» στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με κορυφαία εκδήλωση την παρέλαση της 10ης Απριλίου, η οποία πραγματοποιείται στη φημισμένη 5η Λεωφόρο.

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Σήμερα, Κυριακή 10 Απριλίου 2005, στις 10.30 π.μ. (τοπική ώρα), ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημήτριου και αμέσως μετά απηύθυνε χαιρετισμό.

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, είναι το λαμπρό παράδειγμα της ενότητας των ελλήνων. Δικό μας χρέος είναι να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας και της πορείας του Έθνους μας. Η σημερινή επέτειος μας δείχνει τον τρόπο. Οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και δυνατοί με στόχο: την ευημερία και την προκοπή όλων», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιαρτσιώνης και υπογράμμισε πως «η ισχύς των μικρών σε μέγεθος χωρών βρίσκεται στη δύναμη των ιδεών και του πνεύματος. Σας ευχαριστούμε για τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρετε στην Πατρίδα».

Στη συνέχεια, συγκεκριμένα λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της παρέλασης της ελληνικής Ομογένειας, στις 12 το μεσημέρι, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης παρέστη και μίλησε, επίσης, στην επίσημη δεξίωση που δόθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, στο ξενοδοχείο «Plaza».
 
Εκεί, ο κ. Τσιαρτσιώνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου, ως Έλληνας, αλλά και ως πολιτικός, σε σας που με τις προσπάθειές σας, ενώνετε και προβάλλετε τον Ελληνισμό, προκειμένου να εξελιχθεί σε μία σημαντική δύναμη επιρροής σε όλο τον κόσμο.

Είναι η δική σας στάση που παρακινεί κάθε Έλληνα και Φιλέλληνα να υποστηρίξει τα εθνικά μας δίκαια προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τη Μητέρα Ελλάδα και την ελληνική καταγωγή μας. Τιμήσατε και τιμάτε την ελληνική καταγωγή σας και διδάσκετε στα παιδιά σας τις παραδόσεις με τις οποίες γαλουχηθήκατε. Επάνω σ’ αυτές τις αξίες του ελληνισμού βαδίζει και η νεολαία της τέταρτης γενιάς.

Για την Ελληνική Πολιτεία, αλλά και για τον κάθε έλληνα πολίτη της χώρας μας, ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι το ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της συνέχειας του Έθνους μας, και πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της Μητέρας Ελλάδας».

Στη 1 το μεσημέρι ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης παρακολούθησε την επίσημη έναρξη της παρέλασης της 10ης Απριλίου στην 5η Λεωφόρο.

Ακολούθησε δεξίωση από τη Γενική Πρόξενο προς τιμήν των επισήμων της παρέλασης.
   

Ο ΥΜΑ-Θ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΕΝΩ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ
 κ. ΠΟΛ ΣΑΡΜΠΑΝΗΣ

Ο κ. Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Απριλίου 2005, παρέστη και μίλησε στην επίσημη δεξίωση που παρατέθηκε από την Ομοσπονδία προς τιμήν του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, των επισήμων Τελεταρχών και επισήμων της παρέλασης της ελληνικής Ομογένειας, στο ξενοδοχείο «Hilton».

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες της Πατρίδας προς σε εσάς τους απόδημους έλληνες, τα αδέρφια μας, γιατί με τη θετική και δημιουργική σας παρουσία, στη χώρα όπου ζείτε, κρατάτε σταθερά τις γέφυρες φιλίας με τους λαούς που συμβιώνετε. Γιατί έτσι συμβάλλετε στην ανάπτυξη και ευημερία της νέας σας πατρίδας και ταυτόχρονα υπερασπίζεστε σθεναρά την Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιαρτσιώνης.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης,  ευχαρίστησε επίσης και τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης κ. Μάικλ Μπλούμπεργκ για την εμπιστοσύνη και την αγάπη με την οποία περιέβαλε τους ελληνικής καταγωγής συμπολίτες του, αλλά και για την εξαιρετική συμβολή του και, κυρίως, για την ακλόνητη πίστη του στο ότι η Ελλάδα θα οργάνωνε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως τελικώς και έγινε.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο κ. Τσιαρτσιώνης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστή κ. Πολ Σαρμπάνης, ο οποίος μετρά περίπου 29 χρόνια στην Αμερικανική Γερουσία, καθώς επίσης να μιλήσει με πολλούς εκπροσώπους Ομογενειακών οργανώσεων. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
ΓΙΑ 11-4-2005 & 12-4-2005

Να σημειωθεί πως ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης θα παραμείνει στην Αμερική και την επόμενη εβδομάδα.

Για αύριο, Δευτέρα 11 Απριλίου 2005, στις 3 μ.μ., έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Νέας Υόρκης.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας». Πρόκειται για την παλαιότερη εφημερίδα Ελλήνων Ομογενών στη Νέα Υόρκη, η οποία πρόσφατα συμπλήρωσε 90 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στα δρώμενα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2005 ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης θα δώσει Συνέντευξη Τύπου στα Ομογενειακά Μέσα της Νέας Υόρκης.

**********

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ

***********

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ
ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Νέα Υόρκη, 10 Απριλίου 2005
Μητροπολιτικός Ναός, ώρα: 10:30 π.μ.

Σεβασμιότατε,
Σεβάσμιοι Πατέρες,
Κύριοι Υπουργοί και Βουλευτές,
Κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης
Κύριοι Πρόεδροι των Ομογενειακών Σωματείων των Η.Π.Α.,
Αξιότιμοι υψηλοί παριστάμενοι,
Αγαπητοί συμπατριώτες, απόδημοι έλληνες ομογενείς,
Κυρίες και Κύριοι,

Σας ευχαριστούμε θερμά για την τιμητική  πρόσκληση να παραβρεθούμε στις εορταστικές εκδηλώσεις που κορυφώνονται με τη  μεγαλειώδη Παρέλαση της Ελληνικής Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Τούτες τις ημέρες γιορτάζει ο Ελληνισμός, γιορτάζει η Ορθοδοξία. Οι απανταχού έλληνες γιορτάζουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Ανάσταση του Γένους.

Τιμούμε τη διπλή γιορτή προσηλωμένοι στα ιερά ιδανικά και τις αξίες που μας κληροδότησαν οι πατέρες μας. Τιμούμε την ιστορία και του αγώνες του Έθνους. Τιμούμε τις ρίζες και την παράδοσή μας.

Τιμούμε αυτούς που κράτησαν την πίστη και βρήκαν τη δύναμη να εξεγερθούν απέναντι σε μία αυτοκρατορία. Αυτούς; Που ενέπνευσαν έναν ολόκληρο λαό και του εξασφάλισαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Η Επανάσταση του 1821 στέλνει το διαχρονικό μήνυμα στον απανταχού ελληνισμό, ότι οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων  μας είναι η πολυτιμότερη παρακαταθήκη του Γένους. Είναι ο «Φάρος» που φωτίζει την πορεία μας προς το μέλλον, με σιγουριά, αυτοπεποίθηση και αυταπάρνηση.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, είναι το λαμπρό παράδειγμα της ενότητας των ελλήνων.

Δικό μας χρέος είναι να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας και της πορείας του Έθνους μας. Η σημερινή επέτειος μας δείχνει τον τρόπο.

Οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και δυνατοί με στόχο: την ευημερία και την προκοπή όλων. Μόνον έτσι θα αποτίσουμε πραγματικό φόρο τιμής στους προγόνους μας, στους ηρωικούς αγωνιστές οι οποίοι, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Συγχαρητήρια σε όλους εσάς που κρατάτε άσβεστη την Ορθόδοξη πίστη και τα ιδεώδη του Έθνους. Σε εσάς που με υπερηφάνεια μιλάτε για την  ελληνική καταγωγή σας.  Με πίστη και προσήλωση αγωνίζεστε για τα δίκαια της Μητέρας Πατρίδας. Σε εσάς που κληροδοτείτε στους νεότερους τις αξίες, τις αρχές και τα υψηλά ιδανικά της Μητέρας Ελλάδας που πηγάζουν από τη μακραίωνη ιστορική πορεία της Ελληνικής Φυλής.

Η ισχύς των μικρών σε μέγεθος χωρών βρίσκεται στη δύναμη των ιδεών και του πνεύματος. Σας ευχαριστούμε για τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρετε στην Πατρίδα.

Χρόνια Πολλά, δημιουργικά για όλο τον Ελληνισμό.

*****************

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΤΕΛΕΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Νέα Υόρκη, 9 Απριλίου 2005
Hilton Hotel, Ώρα: 7:00 μ.μ.

Σεβασμιότατε,
Κύριε Δήμαρχε της Νέας Υόρκης,
Αγαπητοί Υπουργοί,
Κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης,
Εκλεκτοί Παριστάμενοι,
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Απόδημοι Έλληνες Ομογενείς,
Κυρίες και Κύριοι,

Όλοι εμείς που ήρθαμε από την Ελλάδα, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που βρισκόμαστε κοντά σας, για να συμμετάσχουμε μαζί σας στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Για εμάς τους έλληνες, ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου έχει το δικό του ιδιαίτερο συμβολισμό. Μας υπενθυμίζει την Ανάσταση του Γένους και του Ελληνισμού, που επιτεύχθηκε χάρη στην ενότητα και την ομοψυχία όλων μας. Υπενθυμίζει το χρέος μας απέναντι στις ιστορικές παρακαταθήκες του Γένους και μας υπενθυμίζει την ανάγκη για συνεχείς αγώνες, με στόχο να επικρατήσουν οι πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Οφείλουμε σήμερα, όλοι οι έλληνες όπου γης, να βαδίζουμε μαζί προς το μέλλον, με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Οφείλουμε να παλεύουμε για τα εθνικά μας δίκαια, να εργαζόμαστε για μία Μητέρα Πατρίδα δυνατή και ισχυρή με παγκόσμια παρουσία και κύρος, να χτίσουμε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό του 21ου αιώνα πατώντας γερά στα θεμέλια που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες της πατρίδας σε σας τους απόδημους έλληνες, τα αδέρφια μας, γιατί με τη θετική και δημιουργική σας παρουσία, στη χώρα όπου ζείτε, κρατάτε σταθερά τις γέφυρες φιλίας με τους λαούς που συμβιώνετε. Γιατί έτσι συμβάλλετε στην ανάπτυξη και ευημερία της νέας σας πατρίδας και ταυτόχρονα υπερασπίζεστε σθεναρά την Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Εξοχότατο Δήμαρχο Νέας Υόρκης κ. Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον οποίο τιμούμε όλοι απόψε, για την εμπιστοσύνη και την αγάπη με την οποία περιέβαλε εσάς, τους ελληνικής καταγωγής συμπολίτες του, αλλά και για την εξαιρετική συμβολή του και, κυρίως, για την ακλόνητη πίστη του στο ότι η Ελλάδα θα οργάνωνε, όπως και έγινε τελικώς, τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κυρίες και Κύριοι,

Η μεγαλειώδης παρέλαση της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη είναι μία ιδιαίτερη στιγμή που δεν αφήνει κανέναν έλληνα ασυγκίνητο. Είναι η στιγμή που καταδεικνύει περίτρανα την ιστορική συνέχεια του Γένους πέρα από τα φυσικά σύνορα της χώρας μας. Καταδεικνύει τη συνοχή, την αλληλεγγύη και την ομοψυχία όλων των απανταχού ελλήνων. Καταδεικνύει την προσήλωση των ομογενών μας στα ιερά ιδανικά και τις αξίες που μεταλαμπαδεύουν με αγάπη και συνέπεια στις νεότερες γενιές.

Ενωμένοι και αδερφωμένοι θα πορευθούμε στη νέα εποχή, στον 21ο αιώνα τιμώντας τους προγόνους μας, τιμώντας και ακολουθώντας αυτούς που κράτησαν ζωντανές τις ιδέες και το πνεύμα του Ελληνισμού, στο διάβα των αιώνων.

Χρόνια Πολλά. Καλή δύναμη σε όλους.

************

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Νέα Υόρκη, 10 Απριλίου 2005
Plaza Hotel, Ώρα: 12:00 μ.μ.

Κύριε Δήμαρχε της Νέας Υόρκης,
Αγαπητοί Υπουργοί,
Κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης,
Εκλεκτοί Παριστάμενοι,
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Κυρίες και Κύριοι,
Φίλες και Φίλοι,

Σε λίγη ώρα, στη φημισμένη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, ξεκινά η μεγάλη παρέλαση της Ελληνικής  Ομογένειας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου, ως Έλληνας, αλλά και ως πολιτικός, σε σας που με τις προσπάθειές σας, ενώνετε και προβάλλετε τον Ελληνισμό, προκειμένου να εξελιχθεί σε μία σημαντική δύναμη επιρροής σε όλο τον κόσμο.

Είναι η δική σας στάση που παρακινεί κάθε Έλληνα και Φιλέλληνα να υποστηρίξει τα εθνικά μας δίκαια προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τη Μητέρα Ελλάδα και την ελληνική καταγωγή μας.

Οι έλληνες ομογενείς στις Η.Π.Α., όπως όλοι οι έλληνες όπου γης, παραμείνατε προσηλωμένοι στα ιδανικά και τις αξίες που διδαχθήκατε από τους πατεράδες σας.

Μεγαλουργείτε σε μία χώρα που έδωσε σε όλους σας ευκαιρίες για ανάπτυξη και πρόοδο. Η αξιέπαινη και αξιοζήλευτη εξέλιξή σας δεν επηρέασε τα συναισθήματα για τη Μητέρα Πατρίδα. Τιμήσατε και τιμάτε την ελληνική καταγωγή σας και διδάσκετε στα παιδιά σας τις παραδόσεις με τις οποίες γαλουχηθήκατε.

Επάνω σ’ αυτές τις αξίες του ελληνισμού βαδίζει και η νεολαία της τέταρτης γενιάς, που διατηρεί  την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις των ιδιαίτερων πατρίδων, κρατώντας άσβεστη την ορθόδοξη πίστη και τα ιδεώδη του Έθνους.

Αυτή η  γενιά συμβολίζει το νέο δυναμικό ελληνισμό.  Τον Ελληνισμό που τολμά, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, συμμετέχει, δρα και ενεργεί, μέσα στο κλίμα του έντονου ανταγωνισμού για την κοινωνική καταξίωση. Δεν αμφιβάλλει πλέον κανείς, η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει και έξω από τα στενά της σύνορα.

Για την Ελληνική Πολιτεία, αλλά και για τον κάθε έλληνα πολίτη της χώρας μας, ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι το ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της συνέχειας του Έθνους μας, και πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της Μητέρας Ελλάδας.

Εύχομαι σε όλους και προσωπικά στον καθένα, να συνεχίσετε την πετυχημένη πορεία σας, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και των δραστηριοτήτων σας.

Χρόνια Πολλά, γεμάτα δημιουργία.

Προηγούμενο άρθροΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 8-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΥ