ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΙΑΚΩΒΟΥ

ypes press002
ypes press002
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένας μεγάλος Έλληνας, μια ιστορική μορφή της Ορθοδοξίας, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος, δεν είναι πια μαζί μας. Με την παρουσία του και το θεάρεστο ποιμαντικό του έργο λάμπρυνε την πορεία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αμερικής για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Συνεισέφερε τα μέγιστα στην προώθηση των εθνικών μας δικαίων και στην ισχυροποίηση  της Ελληνικής Ομογένειας. Πάλεψε για την οικοδόμηση στενών δεσμών ανάμεσα στον ελληνικό και αμερικανικό λαό, υπό το πνεύμα των πανανθρώπινων αξιών, που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή: Της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αλληλοκατανόησης. Θρηνούμε το χαμό ενός μεγάλου πνευματικού ανθρώπου της Ορθόδοξης εκκλησίας».

Σημειώνεται πως ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης θα παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και της Κυβέρνησης.

Προηγούμενο άρθροΓια τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Ομογένειας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο
Επόμενο άρθροΚΙΝΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ