ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

ypes press002
ypes press002

«Έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος λαϊκός- παραδοσιακός τραγουδιστής που υπηρέτησε πιστά το ποντιακό τραγούδι για περισσότερο από μισόν αιώνα.

Αποχαιρετάμε με θλίψη το “αηδόνι του Πόντου”, όπως αποκαλούσε ο λαός τον Χρύσανθο Θεοδωρίδη. Με προσήλωση και ευλάβεια προσέφερε την καρδιά και την ψυχή του για την ανάδειξη της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και της ιστορικής συνέχειας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το όνομά του ήταν συνυφασμένο με τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ήταν ένα γνήσιο τέκνο του Ποντιακού Ελληνισμού, ένας αυθεντικός εκπρόσωπος  αλλά και φορέας του πολιτιστικού πλούτου που κληρονόμησε από τους προγόνους του και μεταλαμπάδευε, με πείσμα και υπερηφάνεια, στις νέες γενιές.

Θα θυμόμαστε όλοι τον Χρύσανθο. Θα ζει πάντα ανάμεσά μας μέσα από τα τραγούδια του. Θα διαφυλάξουμε την πολύτιμη καλλιτεχνική παρακαταθήκη που μας άφησε.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Προηγούμενο άρθροΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ULEB CUP
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ – ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ “ΧΙΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ”