Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ypes press002
ypes press002

Εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, σήμερα (20 Μαρτίου 2005) το πρωί, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης, παρακολούθησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στην οποία προεξήρχε η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, χειροτονήθηκε ο διάκονος Ελπιδοφόρος σε Πρεσβύτερο, ο οποίος και είναι ο νέος Αρχιγραμματέας της Συνόδου. Στο τέλος της Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε στον Πρεσβύτερο Ελπιδοφόρο το Οφίκιο του Αρχιμανδρίτη της Μεγάλης Του Χριστού Εκκλησίας. 

Στη συνέχεια, έγινε λιτάνευση των εικόνων του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους Επισκόπους, στον περίβολο του Ναού, σε ανάμνηση της επετείου του τέλους της εικονομαχίας.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Θρόνου. Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης έκανε την  ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα γιορτάζει η Ορθοδοξία. Γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας βρισκόμαστε εδώ, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να τιμήσουμε το σύμβολο της θρησκευτικής μας ιστορίας. Το σύμβολο της ενότητας του Γένους. Ευχαριστούμε την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για τη θερμή υποδομή και τη φιλοξενία. Του ευχόμαστε έτη πολλά και τον διαβεβαιώνουμε ότι η ελληνική Πολιτεία θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στο θεάρεστο έργο που επιτελεί.
 
Το μεσημέρι (20-3-2005) ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέθεσε γεύμα προς τιμή της ελληνικής αντιπροσωπείας και των επίσημων προσκεκλημένων, σε εστιατόριο δίπλα στον Κεράτιο κόλπο.
 
Το απόγευμα (20-3-2005), θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Γλυκερίας, μετά από πρόσκληση του Πατριαρχείου, καθώς κάθε χρόνο την Ημέρα της Ορθοδοξίας το Φανάρι διοργανώνει μια μουσική εκδήλωση. 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο νέος Αρχιγραμματέας της Συνόδου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης.

Το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2005 ο κ. Τσιαρτσιώνης θα επισκεφτεί τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, τη Μονή της Χώρας, το Ομογενειακό Νοσοκομείο Βαλουκλή και την κλειστή αγορά (Kapali Carsi). Η αναχώρηση του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης για τη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της ίδιας ημέρας (21-3-2005).

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗN ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ