Ο ΥΜΑ-Θ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ “ΑΓΑΠΗ” ΜΕ ΘΕΜΑ “ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ – ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ”

ypes press002
ypes press002

Δωρεές οργάνων σώματος: Μηνύματα ελπίδας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

ΕΜΠΑΡΓΚΟ 18:00

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2004, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα «Μεταμοσχεύσεις – Δωρεά Οργάνων Σώματος», που διοργάνωσε η κοινωνική οργάνωση «Αγάπη», στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

Ο ΥΜΑ-Θ χαρακτήρισε τις μεταμοσχεύσεις μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ιατρικής του 20ού αιώνα και ανέφερε πως είναι λυπηρή η αναλογία 5,4 δότες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όταν η προτελευταία στη λίστα κατάταξης για την προσφορά οργάνων προς μεταμόσχευση, η Ελβετία, έχει αναλογία 10,4 δότες.

Στη συνέχεια, ο υπουργός υπογράμμισε πως «το επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδας, το οποίο εξειδικεύεται στις μεταμοσχεύσεις έχει επιδείξει επιτυχημένο έργο» και τόνισε ότι «δεν αρκεί να είμαστε υπέρ της δωρεάς οργάνων. Πρέπει να γίνουμε και δωρητές. Πρόκειται για μια ύστατη αλτρουιστική πράξη, για ένα “δώρο ζωής” στον πάσχοντα συνάνθρωπο και για ένα μήνυμα ελπίδας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Είναι η μέγιστη έκφραση φιλευσπλαχνίας».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Τσιαρτσιώνης επισήμανε πως «η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα υγείας» και διαβεβαίωσε ότι «το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα στέκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ