Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

ypes press002
ypes press002

Χαρακτήρισε την εκδήλωση όαση μουσικής έκφρασης και παιδείας

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Τρίτης 30 Νοεμβρίου 2004, απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε βραβεία στους νικητές του 14ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο ΥΜΑ-Θ χαρακτήρισε την εκδήλωση «υψηλού επιπέδου». Πρόκειται, όπως είπε, «για θεσμό της πόλης, που η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε. διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία εδώ και δεκαετίες» και ευχήθηκε οι εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν τις ερχόμενες χρονιές «να είναι ισάξιες και -αν είναι δυνατόν- ανώτερες αυτών που έχουν περάσει».

«Τις ημέρες που πέρασαν το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, χάρη σε εσάς τους μουσικούς, είχε μεταμορφωθεί σε όαση μουσικής έκφρασης και παιδείας», δήλωσε ο κ. Τσιαρτσιώνης.

Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες και τέτοιους θεσμούς, οι οποίοι αναδεικνύουν τα ταλέντα μας και καλλιεργούν τους πολίτες. Συμβάλλουν δηλαδή με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη και προκοπή του τόπου», καθώς, όπως τόνισε, «είναι χρέος μας να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που συμβάλλουν στη διάδοση της κλασικής μουσικής».

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των 32ων Διεθνών Μουσικών Ημερών, που διοργανώνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Η βραδιά έκλεισε με τις μελωδίες της ορχήστρας εγχόρδων της Πάτρας, με σολίστες τον πιανίστα κ. Δημήτρη Σγούρο και τον τρομπετίστα κ. Σωκράτη Άνθη και μαέστρο τον κ. Νίκο Αθηναίο.  

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑ–Θ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 14ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

«Κυρίες και κύριοι,

Είμαστε όλοι απόψε εδώ, για την τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές του 14ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου, μιας εκδήλωσης που εντάσσεται στο πλαίσιο των -πολύ γνωστών εδώ και 32 χρόνια- Διεθνών Μουσικών Ημερών. Ανάμεσά μας βρίσκονται άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική, που διαθέτουν ευαισθησία και ξεχωριστό ταλέντο.

Χάρη σ’ αυτούς, τις ημέρες που πέρασαν, το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» είχε μεταμορφωθεί σε όαση μουσικής έκφρασης και παιδείας στο επίπεδο της κλασικής μουσικής.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που τόσοι νέοι, στην εποχή μας, ασχολούνται με τις κλασικές μουσικές σπουδές. Δεν «κατασκευάστηκαν» από τηλεοπτικές μουσικές «ακαδημίες» «φοίτησης» τριών μηνών, αλλά έχουν δώσει χρόνια τώρα τη ζωή τους σ’ αυτό που κάνουν, έχουν «χαθεί» μέσα σε νότες και συγχορδίες, έχουν ματώσει τα δάχτυλά τους στις χορδές…

Χρέος μας, λοιπόν, είναι να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, που συμβάλλουν στη διάδοση της κλασικής μουσικής.

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες είναι πολιτιστική εκδήλωση υψηλού επιπέδου, που αποτελεί θεσμό της πόλης. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε. τη διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία εδώ και δεκαετίες.

Πολύ λίγα είναι τα συγχαρητήρια, εμπρός στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι υπεύθυνοι του θεσμού όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι οι εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν τις ερχόμενες χρονιές να είναι ισάξιες και -εί δυνατόν- ανώτερες αυτών που έχουν περάσει.

Να είστε βέβαιοι ότι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες και τέτοιους θεσμούς, οι οποίοι αναδεικνύουν τα ταλέντα μας και καλλιεργούν τους πολίτες. Συμβάλλουν δηλαδή με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη και προκοπή του τόπου.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τους νικητές και ας απολαύσουμε τη συναυλία της ορχήστρας εγχόρδων της Πάτρας με σολίστ τον διεθνούς φήμης πιανίστα μας κ. Δημήτρη Σγούρο, τον εξαιρετικό τρομπετίστα κ. Σωκράτη Άνθη και μαέστρο τον κ. Νίκο Αθηναίο.

Με την ελπίδα να αφυπνιστούν κι άλλοι νέοι, αλλά και το μουσικόφιλο κοινό, εύχομαι σε όλους να έχετε θετική διάθεση… (ματζόρε) και να το απολαύσετε με την ψυχή σας.

Σας ευχαριστώ».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 29-11-2004
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ