Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ypes press002
ypes press002

Μίλησε για την περιφερειακή ανάπτυξη

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, το πρωί της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου 2004, στη Σύνοδο των γενικών γραμματέων των Περιφερειών που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Τη σημερινή ημέρα, πρώτη της Συνόδου, κύριος ομιλητής ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος,  με θέμα «Η Δημόσια Διοίκηση κοντά στον πολίτη, ο ρόλος των Περιφερειών». Οι εργασίες της Συνόδου πραγματοποιήθηκαν στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο ΥΜΑ-Θ, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως οι έντονες περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες, η γραφειοκρατία και η διαφθορά, η ανεργία, τα κρυφά χρέη και τα δημόσια ελλείμματα. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο κ. Τσιαρτσιώνης, «η “αιχμή του δόρατος” της νέας διακυβέρνησης είναι η περιφερειακή ανάπτυξη. Δέσμευση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη, την περιφερειακή σύγκλιση, τη στήριξη των περιοχών που δεν βρήκαν ακόμη τους ρυθμούς που θέλουν, που μπορούν και δικαιούνται».

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, «το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ανασυγκροτείται. Η δομή του αλλάζει, συνδέεται λειτουργικά με τα υπόλοιπα 18 θεματικά υπουργεία, μέσω της δημιουργίας ισάριθμων επιχειρησιακών τμημάτων. Προχωράμε στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, ώστε διαδικτυωμένοι να συντονίζουμε και να παρακολουθούμε επιτελικά την υλοποίηση τω δράσεων ενός νέου Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης για τη Μακεδονία και τη Θράκη. Δημιουργούμε ένα διαπεριφερειακό δίκτυο που θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να συντονίζει την ανάπτυξη σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ΥΜΑ-Θ.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Τσιαρτσιώνης είπε: «Το στοίχημα είναι πολύ μεγάλο για όλους μας. Ο δικός σας ρόλος στην Περιφέρεια, καθοριστικός. Η προσωπική σας προσπάθεια θα καθορίσει και το μέγεθος της συνολικής επιτυχίας για τη χώρα. Καλή επιτυχία σε αυτόν το δύσκολο δρόμο».

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΜΑ-Θ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ “ΑΓΑΠΗ” ΜΕ ΘΕΜΑ “ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ – ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ”