Συνάντηση Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου: «Στηρίζουμε εμπράκτως τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Konstantinidis_Kyrizoglou_1

Konstantinidis_Kyrizoglou_2

Συνάντηση Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου: «Στηρίζουμε εμπράκτως τον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Την αμέριστη και έμπρακτη υποστήριξη του Υφυπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, στον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε ο ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης, στη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (8/4), στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τον Υφυπουργό να εύχεται στον κ. Κυρίζογλου «καλή θητεία» τόσο στα δημαρχιακά του καθήκοντα, όσο και στην προεδρία του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Για το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο κ. Κυρίζογλου περιέγραψε τα έργα υποδομής, αστικών αναπλάσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού και υλοποίησης. Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στο διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης που αφορά την ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου με αντικείμενο τα logistics, σε έκταση 90 στρεμμάτων στην περιοχή της Μενεμένης, αλλά και στην κατασκευή σύγχρονου κολυμβητικού κέντρου διεθνών προδιαγραφών, σε χώρο εντός του πρώην στρατοπέδου «Μεγάλου Αλεξάνδρου», προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Με την ιδιότητα του Προέδρου της ΚΕΔΕ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και τις αρμοδιότητες τους, ενώ έθεσε το θέμα της στελέχωσης των Δήμων και ευρύτερα ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντινίδης εστίασε στη γόνιμη, καρποφόρα και δημιουργική συνεργασία που έχει αναπτύξει με όλους τους Δημάρχους στη Μακεδονία και τη Θράκης, θέτοντας ως πρόταγμα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στους συμπληρωματικούς ρόλους που έχουν κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση, στην έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη 2.200 εργαζομένων στους ΟΤΑ το 2024, καθώς και στις ενέργειες που προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών για τη σύνταξη Ενιαίου Κώδικα Λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.

«Έχουμε πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και σταθερή συνεργασία με όλες τις δημοτικές αρχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Ήδη, το 2024, οι μεταβιβάσεις κεντρικών αυτοτελών πόρων στους ΟΤΑ αυξάνονται κατά 69 εκατομμύρια ευρώ από το 2023, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός» τόνισε ο κ.Κωνσταντινίδης, μετά το τέλος της συνάντησης.

 

Προηγούμενο άρθροΗ τοποθέτηση του ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη, στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
Επόμενο άρθρο“Δεν θυμάμαι να έχουν ξαναγίνει τόσες παρεμβάσεις, όσες γίνονται για το Fly Over” Συνέντευξη του ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη, στην ιστοσελίδα “Voria.gr”