“Ψηφοδέλτιο με την υπογραφή Μητσοτάκη”. Άρθρο του ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη, στο Protothema.gr

MAKP1093

Ψηφοδέλτιο με την υπογραφή Μητσοτάκη

Τα πεντηκοστά γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν σε αρκετά στελέχη την αφορμή για μία αναδρομή στους κοινούς αγώνες και στην καθοριστική συμβολή της παράταξης στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας. Στην εδραίωση μίας σταθερής δημοκρατίας, στην ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στην υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικών που υπερασπίστηκαν τα εθνικά συμφέροντα, την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας. Κι όσο αυστηρός κι αν είναι κάποιος, δύσκολα θα παραγνωρίσει το γεγονός ότι απ΄ όλα τα κόμματα της Μεταπολίτευσης μόνο η Νέα Δημοκρατία έμεινε επί μισό αιώνα ισχυρή και κυβερνώσα. Για όποιον σέβεται την κρίση των πολιτών, κάτι λέει αυτό.

Το 15ο συνέδριο δεν ήταν μόνο επετειακό. Δυο μήνες πριν από μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση, μας έδωσε και την ευκαιρία να θυμηθούμε τα όσα σημαντικά πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, τα οποία μας τα αναγνωρίζει όλος ο κόσμος και δε μπορεί να τα ακυρώσει καμία συνθήκη. Πόσο δίκιο είχε εκείνος ο συναγωνιστής που ακούγοντας τη σύντομη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στα επιτεύγματα της χώρας, είπε: «Αν μας τα έλεγε αυτά κάποιος το 2019, δεν θα τον πιστεύαμε και σήμερα τα θεωρούμε αυτονόητα».

Όμως, ο πρωθυπουργός κατάφερε στις δύο τοποθετήσεις του να μας θυμίσει πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες και πόσο ολέθριο θα ήταν για τη χώρα ένα πισωγύρισμα, σε μία περίοδο που στη γειτονιά μας μαίνονται πόλεμοι και κρίσεις.

Θέλησα να πάρω απόηχο του συνεδρίου και μίλησα με διάφορους φίλους, κυρίως με εκείνους που το προηγούμενο διάστημα έβγαζαν μια δυσαρέσκεια. «Τώρα που μπαίνουμε σε μία σειρά θα φύγουμε; Και να πάμε που;», μου είπαν οι περισσότεροι. Υπήρχαν και κάποιοι δύσπιστοι ακόμα, αλλά όταν τους ρώτησα «και τότε, ποιον;», για αποχή μου μίλησαν.

Ο χρόνος μέχρι τις ευρωεκλογές είναι μακρύς, κι εκεί θα κριθούν πολλά για την πορεία της χώρας, για την πολιτική σταθερότητα, για το αν θα συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας. Το πόση σημασία έχουν, συνοψίζεται σε αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο του συνεδρίου: «Αυτά τα ψηφοδέλτια θα γράφουν και το όνομά μου».

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης

Προηγούμενο άρθροΔήλωση ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο“Διαχρονικός κόμβος συνδεσιμότητας η Θεσσαλονίκη” Συνέντευξη του ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη στο περιοδικό “SC&l” και την δημοσιογράφο Μαίρη Ευθυμιάτου