Η διεύρυνση των εξαγωγικών οριζόντων της Β. Ελλάδας προς τη Σαουδική Αραβία στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Πρέσβη Saad Alammar

Konstantinidis_Saad Alammar_1

Konstantinidis_Saad Alammar_2

Η διεύρυνση των εξαγωγικών οριζόντων της Β. Ελλάδας προς τη Σαουδική Αραβία στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Πρέσβη Saad Alammar

Αφετηρία τακτικής μελλοντικής συνεργασίας για τη διεύρυνση των εξαγωγικών οριζόντων της Βόρειας Ελλάδας, αποτέλεσε η σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησε στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας Dr. Saad Alammar.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν στην πρόοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας και στις προοπτικές σύναψης επιχειρηματικών συμπράξεων στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, του περιβάλλοντος, της ενέργειας και του τουρισμού.

Ο κ. Πρέσβης εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον αγροδιατροφικό τομέα, κυρίως για προϊόντα Π.Ο.Π. και ιδίως για τον κρόκο Κοζάνης που αποτελεί αναγνωρίσιμο και περιζήτητο προϊόν στη χώρα του. Γι’ αυτόν το λόγο, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή.

Περαιτέρω, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, προτάσσοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα ως αναγκαίους όρους για την επίλυση των γεωπολιτικών θεμάτων της περιοχής.

Ο Υφυπουργός και ο κ. Πρέσβης αναγνώρισαν τις προοπτικές βελτίωσης των δεσμών των δυο πλευρών και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες σε πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο“Πενήντα χρόνια Δημοκρατία, πενήντα χρόνια Νέα Δημοκρατία” Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο ThePresident.gr
Επόμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Τιμή στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών κατά την άσκηση του καθήκοντος»