Άρθρο Στάθη Κωνσταντινίδη στο περιοδικό του πολυσυνεδρίου MONEY SHOW

periodiko money show 2024

ΑΡΘΡΟ ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟΥ MONEY SHOW

(30-01-2024)

“ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΟ 2030”

Με ορίζοντα το 2030, η Θεσσαλονίκη βιώνει μια κομβική, γόνιμη και δημιουργική περίοδο. Εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται με μία δέσμη παρεμβάσεων σε οδικές, ενεργειακές, εκθεσιακές, νοσοκομειακές, δικαστηριακές, σχολικές, λιμενικές, πανεπιστημιακές και πολιτιστικές υποδομές, που όμοιά της δεν υπήρξε, τουλάχιστον τις προηγούμενες δεκαετίες. Όχι μεμονωμένα και αποσπασματικά, αλλά ενιαία, ως αποτέλεσμα ενός ρεαλιστικού και συνεκτικού σχεδιασμού, που εφαρμόζεται μέρα με την μέρα, όχι χωρίς προβλήματα αλλά με ισχυρότερη τη βούληση η πόλη να αλλάξει επίπεδο.

Η μεγάλη εικόνα περιλαμβάνει αναβαθμισμένα νοσοκομεία, νέες σχολικές μονάδες, υπερσύγχρονο Μετρό που θα μπορεί να μεταφέρει 300.000 επιβάτες ημερησίως, Διεθνή Έκθεση με σύγχρονες εγκαταστάσεις, ανακαινισμένο αεροδρόμιο, το Fly Over τον πιο σύγχρονο εναέριο αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα, νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο,  το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ενισχυμένο ΟΑΣΘ σε επίπεδο προσωπικού και στόλου, αλλά και ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας που προσελκύει επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας και παράγει υπεραξίες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα πολλά που σχεδιάζονται, βελτιώνουν τους ποιοτικούς δείκτες διαβίωσης για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και συνθέτουν ένα δημιουργικό περιβάλλον, που εγγυάται ένα πολλά υποσχόμενο, εξωστρεφές και λειτουργικό μέλλον.

Με συνέπεια, πλάνο και σκληρή δουλειά, οι δεσμεύσεις του 2019 υλοποιούνται σε έργα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα αποτελούν υψηλή προτεραιότητά μας, απολαμβάνοντας μια αναπτυξιακή κορύφωση που είχαμε χρόνια να δούμε στον τόπο μας σε επίπεδο οικονομίας, επιχειρηματικότητας, κοινωνικής συνοχής, δημόσιας υγείας,  υποδομών, μεταφορών, αστικής κινητικότητας, ενέργειας και βιώσιμης ανάπτυξης.

 Στάθης Κωνσταντινίδης

Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης

Προηγούμενο άρθροΑπολογισμός έργου Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών και Διατηρητέων Κτιρίων της ΔΠΠΠΚΑ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην ιστοσελίδα Grtimes.gr