(Video) Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στη παρουσίαση της ΑΓΝΟ

DSC_9596

DSC_9592 DSC_9593

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟ

(25-01-2024)

 

Αξιότιμα μέλη της Διοίκησης,

αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

κυρίες και κύριοι,

χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Το 2024 ξεκινά με θετικά μηνύματα για την πορεία και τις προοπτικές της πατρίδας μας και μία ακόμα απόδειξη είναι και η αποψινή εκδήλωση για την αναβίωση της ιστορικής ΑΓΝΟ.

Η επιστροφή της στην αγορά γίνεται την ίδια περίοδο που αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στην ελληνική οικονομία. Και αυτό δεν είναι ένας απλός συμβολισμός ή μια σύμπτωση, αλλά το αποτέλεσμα που παράγει η πολιτική σταθερότητα που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία 4,5 χρόνια και η ανθεκτικότητα και η συνεχή πρόοδος της ελληνικής οικονομίας παρά τις διεθνείς κρίσεις.

Φίλες και φίλοι,

η νέα εποχή της ΑΓΝΟ, που για σχεδόν εφτά δεκαετίες βρέθηκε με τα ποιοτικά προϊόντα της σε κάθε ελληνικό σπίτι, συμπίπτει και με την επανεκκίνηση της Θεσσαλονίκης.

Αμφότερες βίωσαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τώρα  ανακάμπτουν δυναμικά συνεργαζόμενες, αφού τα 21 προϊόντα που επανέρχονται στα ράφια των καταστημάτων, παράγονται με γάλα που το προμηθεύεται η εταιρία από έξι φάρμες που εδρεύουν στις περιοχές του Λαγκαδά, του Σοχού και της Νέας Απολλωνίας.

Όπως, λοιπόν, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις της. Αυτό ήταν, εξάλλου, το όραμα και η εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: Η Ελλάδα να γίνει μια χώρα παραγωγική, εξαγωγική και φιλική στις επενδύσεις.

Αυτό κάνουμε σήμερα, με τη διαμόρφωση ενός καλύτερου οικονομικού περιβάλλοντος στη χώρα, που οδηγεί στη μεγέθυνση της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Ως Κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, εμπράκτως, με επενδυτικά εργαλεία πολλαπλασιαστικής ικανότητας, καθώς η ολική ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι το κοινό μας πρόταγμα.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε με σταθερό βήμα και το βλέμμα στο μέλλον, προωθώντας διαρθρωτικές αλλαγές που βοηθούν τη χάραξη επιχειρηματικών στρατηγικών, αλλά και την υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων.

Όπως γνωρίζετε, στο Διοικητήριο εδρεύει η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων η οποία επιταχύνει την ολοκλήρωση επενδυτικών σχεδίων και άλλων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ενδεικτικά, μόνο στο νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022, έχουν υποβληθεί στον φορέα  μας 126 επενδυτικά σχέδια στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της επιχειρηματικότητας, συνολικού επιλέξιμου κόστους άνω των 229 εκατομμυρίων ευρώ.

Στηρίζουμε την ανάπτυξη που βασίζεται στην παραγωγικότητα, στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία και την γνώση.

Που είναι δυναμική και ταυτόχρονα κοινωνικά δίκαιη, δημιουργώντας όρους ευημερίας για τους πολλούς. Μία ανάπτυξη φρέσκια, μακράς διάρκειας.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή νέα αρχή! Η ΑΓΝΟ έλειψε από τα νοικοκυριά μας και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε ξανά τα προϊόντα σας.

Σας ευχαριστώ

Προηγούμενο άρθρο(Video) Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο 7ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΕΛΙΝΕΚΑ
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το έργο του Fly Over