Στάθης Κωνσταντινίδης: «Συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο»

Konstantinidis_Epitropi_Evros_1

Konstantinidis_Epitropi_Evros_2

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο»

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο, που πραγματοποιήθηκε στη Δαδιά, υπό τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Πρόεδρο του Διαζώματος και μέλος της Επιτροπής κ. Σταύρο Μπένο.

Μετά το τέλος των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής, ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμμετέχουμε στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο, μαζί με τον κ. Τριαντόπουλο και τον κ. Μπένο, προκειμένου να συνδράμουμε όλοι στη μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση του Έβρου μετά τις συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς του περασμένου καλοκαιριού.

Έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή προεργασία. Υπάρχει ένα master plan το οποίο θα εμπλουτιστεί με τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, τις παρεμβάσεις των ανθρώπων που έχουν πληγεί, των εκπροσώπων της περιοχής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φυσικά όλων των φορέων, προκειμένου μέσα στη χρονιά να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις δράσεις που θα περιλαμβάνονται σε αυτόν τον σχεδιασμό.

Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος γιατί γίνεται ορθολογική διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης, με τεχνοκρατία και όραμα, με πόρους και γνώση, εμπειρία και καλές πρακτικές, που έχουν εφαρμοστεί στη Βόρεια Εύβοια και είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για την εφαρμογή του και σε άλλες περιοχές. Όχι μόνο μετά από μείζονα προβλήματα που δημιουργούνται μετά από φυσικές καταστροφές, αλλά και στην προσπάθεια ανάταξης περιοχών που ενδεχομένως υπολείπονται της αναπτυξιακής πορείας που εμφανίζει η χώρα.

Άρα και λόγω εδαφικής αρμοδιότητας, το Υφυπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του προσανατολίζοντας ανθρώπινους και άλλους πόρους σε αυτήν την προσπάθεια».

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τον Έβρο
Επόμενο άρθροΆρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην εφημερίδα “Απογευματινή”