Στάθης Κωνσταντινίδης: «Δίνουμε ώθηση στην επιχειρηματική κοινότητα να δραστηριοποιηθεί σε μια οικονομία παραγωγική καινοτόμα και εξωστρεφή και σε μια Ελλάδα ανθεκτική και αναπτυσσόμενη»

κον1

IMG_0873

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Δίνουμε ώθηση στην επιχειρηματική κοινότητα να δραστηριοποιηθεί σε μια οικονομία παραγωγική καινοτόμα και εξωστρεφή και σε μια Ελλάδα ανθεκτική και αναπτυσσόμενη»

Στα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει η Πολιτεία για τη στήριξη, ενίσχυση και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στις κυβερνητικές πολιτικές που υλοποιούνται όσον αφορά στη διαμόρφωση και εμπέδωση μιας φιλοεπενδυτικής νοοτροπίας στη χώρα μας και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση που διοργάνωσαν στην Κοζάνη το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και το ΤΜΕΔΕ, με θέμα την παρουσίαση του σχήματος μικροχρηματοδοτήσεων ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Υφυπουργός σημείωσε ότι βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τονίζοντας ότι η θεσμοθέτηση των μικροχρηματοδοτήσεων το 2020 από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν μια νομοθετική παρέμβαση που ανταποκρινόταν σε μια πραγματική ανάγκη και ένα αίτημα της αγοράς.

«Κύρια στόχευση μας είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας να είναι διατηρήσιμη, βιώσιμη, συμπεριληπτική περιλαμβάνοντας περισσότερες οικονομικές οντότητες και δραστηριότητες, αλλά και να διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι το ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που χορηγεί με γρήγορες διαδικασίες και χωρίς κόστος φακέλου δάνεια κεφαλαίου κίνησης ή επενδυτικού σκοπού έως 25.000 ευρώ, διαμορφώνοντας κατάλληλες προϋποθέσεις σε νέους επιστήμονες να ξεκινήσουν τα πρώτα επιχειρηματικά βήματά τους στον κατασκευαστικό κλάδο.

Όπως εξήγησε: «Με αυτόν τον τρόπο όσοι δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα και υποστήριξη ή δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, μπορούν να αποκτήσουν ρευστότητα και να κάνουν πράξη τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αφού δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη σύσταση-έναρξη νέων επιχειρήσεων, καθώς και για την αναβάθμιση και ανάπτυξη υφισταμένων».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Κωνσταντινίδη, το ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions απευθύνεται στους πολλούς επαγγελματίες του κλάδου, αποτελεί τον πρώτο θεσμικό φορέα μικροχρηματοδοτήσεων στη χώρα μας που αδειοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας, αλλάζει το τοπίο στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και πολλαπλασιάζει την οικονομική ισχύ του τεχνικού κόσμου.

«Με σχέδιο, αποφασιστικότητα, ρεαλισμό, δημοσιονομική σταθερότητα και κοινωνική ευαισθησία, κάνουμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε. Δίνουμε δυναμική ώθηση στην επιχειρηματική κοινότητα να δραστηριοποιηθεί σε μια οικονομία παραγωγική, καινοτόμα, εξωστρεφή και δίκαιη, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, σε μια Ελλάδα ανθεκτική, αναπτυσσόμενη, πρωτοπόρα, με προοπτική και σταθερότητα, με έμφαση στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης.

Προηγούμενο άρθρο(Video) Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην τελετή υπογραφής αγοράς ιδιόκτητων γραφείων από την Παρευξείνια Τράπεζα
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στην παρουσίαση του ΤΜΕΔΕ Microfinance Solutions στην Κοζάνη