Πρόσκληση του Στάθη Κωνσταντινίδη στην Παρευξείνια Τράπεζα να στρέψει κεφάλαια σε επενδυτικές δραστηριότητες στη Β. Ελλάδα

10-01-2024 Konstantinidis_Pareyxeinia_1

10-01-2024 Konstantinidis_Pareyxeinia_210-01-2024 Konstantinidis_Pareyxeinia_3

Να στρέψει κεφάλαια σε επενδυτικές δραστηριότητες στη Μακεδονία και τη Θράκη προέτρεψε τη Διοίκηση της Παρευξείνιας Τράπεζας ο Στάθης Κωνσταντινίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στη σημερινή τελετή υπογραφής της αγοράς ιδιόκτητων γραφείων υψηλών βιοκλιματικών προδιαγραφών στο HUB 26, που βρίσκεται στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε ότι οι μόνιμες κτηριακές εγκαταστάσεις της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου στη Θεσσαλονίκη είναι ζωτικής σημασίας διότι ενισχύουν το κύρος της πόλης, αναδεικνύουν το ρόλο της ως σημείο αναφοράς στο οικονομικό γίγνεσθαι της Ν.Α. Ευρώπης και προσδίδουν δυναμική στην τοπική οικονομία.

Όπως είπε: «Ιδιαίτερα τώρα που η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται με πράξεις στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος και διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή που την περιβάλλει, διευρύνοντας τους αναπτυξιακούς ορίζοντές της, η χρηματοδότηση σχεδίων σε επίπεδο διακρατικών συνεργασιών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα παράξει προστιθέμενη αξία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Αναφερόμενος στην οικονομική συνεισφορά του Ελληνικού κράτους για την απόκτηση των νέων εγκαταστάσεων, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι πρόκειται για μια κίνηση με την οποία η Ελλάδα, ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας, αναγνωρίζει το έργο που έχει επιτελέσει επί 25 χρόνια και εκφράζει την εμπιστοσύνη της με ορίζοντα το μέλλον.

«Υπό αυτό το πρίσμα η σημερινή εκδήλωση επισφραγίζει την αναπτυξιακή συνεργασία της πατρίδας μας με τις χώρες της Παρευξείνιας περιοχής που έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία πρότυπων οργανισμών όπως η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Εύξεινου Πόντου» δήλωσε ο Υφυπουργός.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη για τον εορτασμό των Θεοφανείων
Επόμενο άρθρο(Video) Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην τελετή υπογραφής αγοράς ιδιόκτητων γραφείων από την Παρευξείνια Τράπεζα