Συμμετοχή του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο 7ο Thessaloniki Summit

Konstantinidis_Thessaloniki_Summit_1

Konstantinidis_Thessaloniki_Summit_2Konstantinidis_Thessaloniki_Summit_3

Συμμετοχή του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο 7ο Thessaloniki Summit

«Χάρη στην αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκει εφαρμογή ένα πλέγμα παρεμβάσεων που στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας σε όλες τις διαστάσεις της καθημερινότητας» τόνισε ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του 7ου Thessaloniki Summit.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης,  εξήγησε ότι το πολυδιάστατο αναπτυξιακό σχέδιο που υλοποιεί η Κυβέρνηση  περιλαμβάνει μεγάλα και εμβληματικά συγκοινωνιακά, νοσοκομειακά, λιμενικά, εκπαιδευτικά έργα και άλλες  δημόσιες υποδομές, που ο τόπος στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη, την παραγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων, τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό, την οριστική στροφή στην πράσινη ενέργεια, τη μεγέθυνση της τουριστικής βιομηχανίας, την τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, την προσέλκυση εγχώριων και ξένων ιδιωτικών επενδύσεων, τη βέλτιστη διασύνδεση και συνεργασία των μερών στο οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογίας που αναπτύσσεται δυναμικά, την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή.

«Σειρά παρεμβάσεων», όπως πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινίδης,  οι οποίες λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές απασχόλησης, δημιουργικότητας, ανταγωνιστικότητας και συνδέονται ευθέως με στοχευμένες πολιτικές όπως η εδραίωση της Θράκης σε ενεργειακό κόμβο, η δίκαιη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας, η καθιέρωση της Βόρειας Ελλάδας ως κοιτίδας καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων».

Περιγράφοντας το γεωπολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και την προσαρμοστικότητα που επιδεικνύει η Ελλάδα, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης ανέφερε ότι όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, τις επιδόσεις ρεκόρ στις εξαγωγές, τη δραστική αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, αντισταθμίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις των εξωγενών κρίσεων. Παράλληλα, δημιουργούν μια ευοίωνη προοπτική, η οποία προστίθεται στην αξιόπιστη εικόνα που έχει οικοδομήσει η πατρίδα μας και του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει διεθνώς.

«Με στέρεες και ειλικρινείς συνεργασίες, που εδράζονται στον αλληλοσεβασμό και τη συναντίληψη, επιδιώκουμε την πρόοδο, τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στο 7ο Thessaloniki Summit
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων