Στάθης Κωνσταντινίδης: «Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης! Εύχομαι Θεάρεστη και καλλίκαρπη Αρχιερατεία»

DSC_3235

DSC_3254(1)

DSC_3257(1)

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης! Εύχομαι Θεάρεστη και καλλίκαρπη Αρχιερατεία»

Μετά το πέρας της τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεος!

Ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της πόλης του Αγίου Δημητρίου καλωσορίζουν τον Παναγιώτατο, με σεβασμό, πίστη, ευγενή προσδοκία και βαθιά εκτίμηση.

Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου, του ιδρυτή της Εκκλησίας του Χριστού στη Θεσσαλονίκη, βαδίζει μια εξέχουσα προσωπικότητα με γόνιμη ιερατική διακονία και αξιέπαινη ποιμαντική διαδρομή. Η πλούσια εκκλησιαστική παιδεία, η χαρισματική προσωπικότητά του και η ευρύτητα οριζόντων προδιαγράφουν μια νέα πορεία αγόγγυστης και δημιουργικής προσφοράς στον συνάνθρωπο, στην Εκκλησία και στην τοπική μας κοινωνία.

Είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσει, θα συμπληρώσει και θα μεγαλώσει το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε ο εφησυχάζων από σήμερα, προκάτοχός του, κ. Άνθιμος.

Πέραν της πηγαίας και ατόφιας κατάθεσης του σεβασμού μου, με υιική αγάπη εύχομαι ολόθερμα υγεία, φώτιση, μακροημέρευση, Θεάρεστη και καλλίκαρπη Αρχιερατεία.

Εις πολλά έτη Δέσποτα! Άξιος!».

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την Deloitte, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στο 1ο International Affairs Forum