Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στην ενημερωτική εκδήλωση για το FLY OVER στο PORTO PALACE

DSC_1221

DSC_1214  DSC_1224 DSC_1228

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ FLY OVER ΣΤΟ PORTO PALACE

(06-11-2023)

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

κυρίες και κύριοι,

Το Fly Over είναι ένα πρωτοποριακό, εμβληματικό και αναγκαίο έργο 13 χιλιομέτρων που θα προσφέρει λύσεις στη Θεσσαλονίκη, τη χρησιμότητα του οποίου όλοι αναγνωρίζουμε και ομονοούμε ότι πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Πρόκειται για έναν οδικό άξονα ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών, με 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα εναέριας οδού, δηλαδή συνεχόμενης γέφυρας, 10 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες που θα επιτρέπει ταχεία, οικονομικότερη και ασφαλή παράκαμψη του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης.

Ανταποκρίνεται στις πραγματικές, αυξημένες και ουσιαστικές ανάγκες του σήμερα βελτιώνοντας σημαντικά το κυκλοφοριακό της πόλης, καθώς θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση, αριθμό διπλάσιο συγκριτικά με τον κυκλοφοριακό φόρτο στον υπάρχοντα και κορεσμένο περιφερειακό.

Η αναβάθμιση της ποιότητας των μετακινήσεων στην περιφερειακή οδό συνεπάγεται αναβάθμιση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών, διότι το Fly Over δεν έρχεται να λύσει μελλοντικά προβλήματα, αλλά επιλύει υφιστάμενα, που ταλανίζουν τους πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, στο σημείο που σταματούν τα λόγια και πιάνουν δουλειά τα εργοτάξια. Η έναρξη των εργασιών σημαίνει άμεση εφαρμογή παρεμβάσεων για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, κάθε μεγάλο έργο υποδομής στις μεγάλες πόλεις συνοδεύεται από επιβάρυνση. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Για τον λόγο αυτόν, το συντονιστικό όργανο που συγκροτήθηκε κλήθηκε να προβλέψει και να διαχειριστεί δυνητικές συνέπειες και ζητήματα που θα προκύψουν κατά την περίοδο υλοποίησης του έργου.

Επειδή το φαινόμενο είναι δυναμικό, οι παρεμβάσεις θα αναθεωρούνται ανάλογα με την πορεία των εργασιών και των ζητημάτων που θα ανακύπτουν. Αν, όλες και όλοι κάνουμε αυτό που πρέπει στο μερίδιο που μας αναλογεί, η κατάσταση στην πόλη θα είναι διαχειρίσιμη και η επόμενη ημέρα θα βρει τη Θεσσαλονίκη με τον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Κυρίες και κύριοι,

η υλοποίηση των μεγάλων έργων και η διασφάλιση της ομαλότητας στην καθημερινότητα των πολιτών είναι μια δύσκολη και απαιτητική εξίσωση.

Το Υφυπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, έφερε στο ίδιο τραπέζι τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την απόκτηση ενός κοινού βηματισμού. Εξαρχής ζήτησα από όλους να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας και να συνδράμουν με προτάσεις στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναπόφευκτα θα προκύψουν κατά την υλοποίηση του έργου.

Τους ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Καταληκτικά, θέλω να επισημάνω ότι οι δρόμοι ενώνουν τους ανθρώπους. Δεν τους διχάζουν…

Γι’ αυτό θεωρώ ανώριμο και ανεύθυνο να επιχειρείται από ορισμένους κύκλους να μετατρέψουν έναν οδικό άξονα σε σημείο μετωπικής αντιπαράθεσης.

Η Θεσσαλονίκη δεν έχει το περιθώριο για άλλες χαμένες ευκαιρίες, ακυρώσεις έργων, αναβολές, ματαιώσεις και καθυστερήσεις.

Το μέλλον μας καλεί να το ακολουθήσουμε και εμείς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, βοηθώντας την πόλη να κάνει άλματα ουσιαστικής προόδου.

Σας ευχαριστώ.

DSC_1232 DSC_1252 DSC_1265 DSC_1268 DSC_1340 DSC_1346

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στον Status Fm και την εκπομπή “Status Press”, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Στάθη Κωνσταντινίδη στην 5η εβδομάδα γυναικείας επιχειρηματικότητας