Άρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο ένθετο της εφημερίδας”KARFITSA” για την 87η ΔΕΘ

DSC_5433

ΑΡΘΡΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “KARFITSA” ΓΙΑ ΤΗΝ 87η ΔΕΘ

(09-09-2023)

«Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Η Ελλάδα αλλάζει και μαζί της αλλάζουν η Μακεδονία και η Θράκη. Αφήνουν πίσω την καθήλωση δεκαετιών και μετασχηματίζονται σε κόμβους ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου, σε θύλακες έρευνας και καινοτομίας, σε ζώνες παραγωγής και επιχειρηματικότητας. Κι αυτό επιτυγχάνεται κυρίως χάρη στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό είναι το μοντέλο που πρεσβεύουμε: η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του κάθε τόπου.

Τα έργα μεγάλης αλλά και μικρότερης κλίμακας, πλαισιώνονται από δράσεις που ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα, δίνουν έμφαση σε ανταγωνιστικούς κλάδους  των τοπικών οικονομιών, τονώνουν τους δεσμούς με την παράδοση, αναδεικνύουν τον πολιτισμικό και φυσικό πλούτο της Βόρειας Ελλάδας και την αναβαθμίζουν σε ελκυστικό επενδυτικό και τουριστικό προορισμό.

Το μέλλον του τόπου μας προδιαγράφεται ευοίωνο, με την αισιοδοξία να αντανακλάται στα τεκμήρια ανάκαμψης της Μακεδονίας και της Θράκης και να αποτυπώνεται στη βάση της παραγωγικής διαδικασίας.

Πλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για μια Βόρεια Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις. Που θα μπορεί αξιοποιώντας τις ανεξάντλητες δυνάμεις της να διαμορφώνει το μέλλον  της. Η σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση της ανεργίας, η ενεργειακή μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι νέοι οδικοί άξονες που μειώνουν τις χιλιομετρικές αποστάσεις ανάμεσα στη Μακεδονία και τη Θράκη, τα νέα αεροδρόμια, οι παρεμβάσεις στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου, αποτελούν σημαντικές ψηφίδες ενός συνεκτικού κυβερνητικού σχεδίου που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Γιατί, μέτρο επιτυχίας μιας Κυβέρνησης δεν είναι μόνο η ευημερία των οικονομικών δεικτών, αλλά πάνω από όλα η ευημερία των πολιτών. Και μπορεί σήμερα εξωγενείς παράγοντες να σκιάζουν τα σημαντικά επιτεύγματα, όμως ακόμα κι έτσι, είναι αισθητή από όλους η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας. Παράγεται μέρισμα που δημιουργεί κίνητρο και ανατροφοδοτεί την ανάπτυξη.

 

Σε αυτήν την πορεία ανάτασης και ανάκαμψης που ξεκίνησε το 2019 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, πετύχαμε πολλά. Ωστόσο, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Το σχέδιο μας για τη Βόρεια Ελλάδα του 2030 δεν αποτυπώνει μονάχα το όραμά μας για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά τη φιλοσοφία διακυβέρνησης για το πως αντιλαμβανόμαστε το σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών έργων σε κάθε γωνιά της Μακεδονίας και της Θράκης. Πως θα κατασκευάσουμε σύγχρονα δίκτυα και υποδομές, πως θα εκσυγχρονίσουμε την αγροτική παραγωγή, πως θα προωθήσουμε και ενισχύσουμε τις καινοτόμες επενδύσεις, πως θα διατηρηθούμε σε συνθήκες σταθερότητας, συνέπειας και συνέχειας. Γιατί το καλύτερο αύριο χτίζεται βήμα-βήμα, με την κοινωνία, για την κοινωνία!

Κάθε στιγμή που η Ελλάδα δυναμώνει, μαζί της δυναμώνει και ο τόπος μας, που καθιερώνεται ως έδαφος παραγωγής και δημιουργίας, καταγράφοντας μεγαλύτερες αναπτυξιακές ταχύτητες από το μέσο όρο. Προχωρούμε μπροστά με ευδιάκριτο στίγμα και ανοιχτές πόρτες σε καινοτόμες ιδέες, πρακτικές και αντιλήψεις. Με συστηματική δουλειά και στοχοπροσήλωση, εφαρμόζοντας μια δυναμική και ταυτόχρονα ρεαλιστική πολιτική που βοηθά τη Μακεδονία και τη Θράκη να αλλάξουν επίπεδο.

Προηγούμενο άρθροΆρθρο ΥφυπουργούΕσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο ένθετο της εφημερίδας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” για την 87η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΆρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο ένθετο της εφημερίδας”ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ” για την 87η ΔΕΘ