ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ « ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ (BorPres)»

ypes press002
ypes press002

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ   « ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ (BorPres)»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Τομέας Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο του παραδοτέου Π.2.2.3 του έργου «Συνοριακός σταθμός Πρεσπών: Προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εγκατάσταση του Συνοριακού Σημείου διέλευσης μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή της λίμνης Πρέσπας», με το ακρωνύμιο “BorPres” (MIS 5162014), το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «INTERREG –  IPA CBC Greece – Republic of North Macedonia 2014-2020».

Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης στα πλαίσια του παραπάνω έργου είναι αρμόδιος για την εκπόνηση του σχεδίου ενίσχυσης και διαχείρισης των τουριστικών ροών μετά τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5-9-2023 στην Αθήνα και η δεύτερη στις 7-9-2023 στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου BorPres αναφορικά με την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής των Πρεσπών σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την τουριστική ανάπτυξη.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. και το Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Muamet Redzepi,  οι Δήμαρχοι των Πρεσπών και του Resen, στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Τουρισμού και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και εκπρόσωποι φορέων τουριστικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων των δύο χωρών.

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στη συνέντευξη τύπου για την 87η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Στάθη Κωνσταντινίδη στην εκδήλωση για την έναρξη του έργου “BORPRES”