Συνάντηση του κ. Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας «Ελλάδα και Κύπρος είναι και θα είναι πάντα μαζί»

10-07-2023-Synantisi-Konstantindis_Giorgallas_1

DSC_1708_fix DSC_1725_fix DSC_1735_fix

Συνάντηση του κ. Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας

 «Ελλάδα και Κύπρος είναι και θα είναι πάντα μαζί»

Τη στενή σχέση που συνδέει τη Βόρεια Ελλάδα με την Κύπρο επιβεβαίωσαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αρμόδιος για θέμα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες είναι χτισμένες οι αδελφικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και στους κοινούς στόχους που έχουν θέσει οι δυο χώρες για τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, με γνώμονα τα εθνικά δίκαια και τη στρατηγική για την αποτελεσματική προάσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στους τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης και εμβάθυνσης της ήδη στενής συνεργασίας με την πολυπληθή κυπριακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Καλωσορίζοντας τον κ. Γιωργάλλα στο Διοικητήριο, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι «Ελλάδα και Κύπρος είναι και θα είναι πάντα μαζί», προσθέτοντας ότι η Κύπρος δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει η μόνη διχοτομημένη χώρα στην Ευρώπη.«Με συστράτευση δυνάμεων και ενότητα δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη της δικαιοσύνης και της επικράτησης της διεθνούς νομιμότητας. Η Ελλάδα στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία με στόχο την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών».

«Η Μακεδονία έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Κύπρο. Από κοινού στέλνουμε το μήνυμα της άρνησης αποδοχής τετελεσμένων» δήλωσε από την πλευρά του ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, με τον κ. Γιωργάλλα να ευχαριστεί τον κ. Κωνσταντινίδη για τη θερμή υποδοχή. «Κύπρος και Ελλάδα, Ελλάδα και Κύπρος παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στην υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

10-07-2023-Synantisi-Konstantindis_Giorgallas_2

10-07-2023-Synantisi-Konstantindis_Giorgallas_3

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας – Θράκης)κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στην εκδήλωση του Δήμου Καλαμαριάς για το πραξικόπημα στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κου Στάθη Κωνσταντινίδη στην παρουσίαση του προγράμματος BENEFIT