Πλήθος επισκεπτών ενημερώθηκε για τις δράσεις του έργου ALTER TRIP στην τουριστική έκθεση B-TRAVEL στη Βαρκελώνη

IMG_2803

1

Στην τουριστική έκθεση B-TRAVEL, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου στην Βαρκελώνη συμμετείχε το έργο ALTER TRIP που υλοποιεί το Τμήμα Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως φανερώνουν οι 25.480  επισκέπτες. Περιλάμβανε 118 εκθέτες και είχε την υποστήριξη 34.458 followers. Αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι η διεθνής της εμβέλεια, με περισσότερες από 35 χώρες να εκπροσωπούνται και με 500 συνεκθέτες.

Η B-Travel αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές εκδηλώσεις στην Ισπανία, η οποία είναι αναγνωρισμένη από την UFI (The Global Association of the Exhibition Industry) και απευθύνεται στο τελικό ταξιδιωτικό κοινό, όπως τα κύρια ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, εταιρείες κρουαζιέρας, εταιρείες μεταφορών και εταιρείες τουριστικών υπηρεσιών.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και των τριών εταίρων του έργου – το Ινστιτούτο Επιχειρηματικών και Εκθεσιακών Ερευνών και Ανάπτυξης (IEE), το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και ο Σύλλογος Ατόμων με σωματικές αναπηρίες Καρά Χισάρ, Ρέζεν και Μπίτολα, οι οποίοι ενημέρωναν το κοινό για το έργο ALTER TRIP, τη στόχευση και τις δράσεις του, καθώς και για τη διασυνοριακή περιοχή, τους τουριστικούς της πόρους, την πολιτιστική και φυσική της κληρονομιά, προωθώντας ταυτόχρονα, τον βιώσιμο και προσβάσιμο τουρισμό, χωρίς αποκλεισμούς.

Σημειώνεται δε, ότι το έργο ALTER TRIP αποτέλεσε στην έκθεση τη μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, με αποτέλεσμα η προσέλευση των επισκεπτών στο περίπτερο να είναι ιδιαίτερα μεγάλη και το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τη διασυνοριακή περιοχή σημαντικό.

Τη συμμετοχή του έργου στην έκθεση συντόνισε το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) το οποίο εξασφάλισε την προβολή έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού για την Ελληνική διασυνοριακή περιοχή σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, μέσω συνεργειών σε επίπεδο Προγράμματος, στο οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε στην έκθεση περιλαμβάνονταν βίντεο των έργων Terra-Vino και Holy Water.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA “Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” 2014-2020.

www.altertrip.eu| http://www.ipa-cbc-programme.eu/

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το δελτίο τύπου δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών και της Διαχειριστικής Αρχής.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στη συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΙΛΚΙΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ