Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη για τον εορτασμό της νίκης κατά του ναζισμού και του φασισμού

9-5-2022-085

9-5-2022-026 9-5-2022-060

9-5-2022-011

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη για τον εορτασμό της νίκης  κατά του ναζισμού και του φασισμού

Καλαφάτης: «Η φετινή επέτειος της λήξης του Β΄ΠΠ στιγματίζεται από τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την Επίσημη Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης (Γ΄ Σώμα Στρατού) και την κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ελληνικού Μνημείου στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (Ζέιτενλικ), για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, όπου παρέστη ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η φετινή επέτειος της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στιγματίζεται από τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Από την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, τον αναθεωρητισμό και τον επεκτατισμό μιας χώρας εναντίον των γειτόνων της. Από τις απερίγραπτες φρικαλεότητες, τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων, τον εξαναγκασμό στην προσφυγιά.

Ελάχιστος σεβασμός στα θύματα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου δεν θα επέτρεπε ποτέ την επαναφορά του πολέμου στην ήπειρό μας. Και σίγουρα θα επέβαλε τον άμεσο τερματισμό της εισβολής και την αποχώρηση των εισβολέων από το ουκρανικό έδαφος.

Οι Έλληνες τασσόμαστε και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Τιμούμε τους πολεμιστές, τους αγωνιστές και όσους έδωσαν τη ζωή τους στις μάχες κατά των φασιστικών και ναζιστικών στρατευμάτων. Τιμούμε την Εθνική Αντίσταση του ελληνικού λαού εναντίον των στρατευμάτων κατοχής. Τιμούμε τους αγώνες εναντίον του φασισμού και του ναζισμού.

Είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε  αποφασιστικά στη νίκη του ελεύθερου κόσμου. Περήφανοι που ήμασταν και είμαστε στην πλευρά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας.  Περήφανοι που λέμε ΟΧΙ στον ναζισμό, ΟΧΙ στον φασισμό.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων του έργου «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης», με διακριτικό τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΩ» του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) (Α.Π.: 2142/06-05-2022).
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στο Διεθνές Συνέδριο «Οι Θεσσαλονικείς άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος. Η συμβολή τους στην εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού»