Βήματα ψηφιακού μετασχηματισμού από την Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. – Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τους πολίτες

kalafatis_amanatidis_eyath

Βήματα ψηφιακού μετασχηματισμού από την Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. – Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τους πολίτες

 

Καλαφάτης: “Προτεραιότητά μας η πιο γρήγορη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη”

 “Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Είναι να μπει τέρμα στη χαρτούρα του Δημοσίου. Να γίνουν οι συναλλαγές με τους συμπολίτες μας πιο ασφαλείς. Να μην έχουμε ουρές ταλαιπωρίας. Με την ένταξη της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. στο πεδίο εφαρμογής διατάξεων του ν. 4727/2020 περί ψηφιοποίησης των Φορέων του Δημοσίου, μια σειρά από διαδικασίες γίνονται εύκολα, γρήγορα, με ένα κλικ, από τον προσωπικό μας υπολογιστή, ή το κινητό μας τηλέφωνο”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., κ. Άνθιμο Αμανατίδη.

Και πρόσθεσε: “Με πρωτοβουλία μας και την άριστη συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, μια σειρά από συναλλαγές με την Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε., θα γίνονται, πλέον, ηλεκτρονικά. Βεβαιώσεις, Πολεοδομικά Σχέδια, φωτοτυπίες Αστυνομικών Ταυτοτήτων και άλλα έγγραφα, θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με την ταυτοποίηση των στοιχείων του χρήστη μέσω των κωδικών του TaxisNet, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Κερδίζονται, έτσι, εργατοώρες που χάνονταν στις ουρές και στους διαδρόμους, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους εργαζόμενους της Εταιρείας”.

Σημειώνεται ότι την Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό 13501 ΕΞ 2022 υπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄1824/14.04.2022.

Με την Κ.Υ.Α., η Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. εντάχθηκε στους φορείς που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυθεντικοποίησης χρηστών στα πληροφοριακά συστήματα. Έτσι ο πολίτης για την είσοδό του στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αναπτύσσει η Εταιρεία θα μπορεί να εισέρχεται με τον taxis κωδικό. Παράλληλα της δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις σύγχρονες υποδομές του Ενιαίου Κυβερνητικού νέφους G-Cloud της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης για την ασφαλή φιλοξενία των πληροφοριακών της συστημάτων.

“H E.Υ.Α.Θ. Α.Ε. θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες αυτές καθώς βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης νέων ψηφιακών υπηρεσιών που απευθύνονται στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αμανατίδης.

ΦΕΚ 1824_Β_14_04_2022

 

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη μετά τη συνάντηση με το Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Vadym Sabluk
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρου Καλαφάτη στην κεντρική εκδήλωση μνήμης για την 107η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία