Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη μετά τη συνάντηση με το Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Vadym Sabluk

15-4-2022a-001

15-4-2022a-010

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη μετά τη συνάντηση με το Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Vadym Sabluk

 

Καλαφάτης: “Είμαστε με το δίκιο απέναντι στο άδικο”

 

“Είχα την ευκαιρία σήμερα να υποδεχθώ -για δεύτερη φορά, μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του- τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στην πόλη μας, τον κ. Βαντίμ Σαμπλούκ. Η Ελλάδα -με αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης- βρίσκεται σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό του ηρωικά μαχόμενου ουκρανικού λαού. Και βέβαια δίπλα στην εκεί περήφανη ελληνική Ομογένεια.  Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την ολική καταστροφή που προκαλούν οι εισβολείς σε πόλεις και χωριά. Είμαστε συγκλονισμένοι από τις φρικαλεότητες που διαπράττονται και τις δολοφονίες αμάχων. Είμαστε με το δίκιο απέναντι στο άδικο. Με την ελευθερία απέναντι στον επεκτατισμό και τον αναθεωρητισμό. Σταθεροί στις αρχές και τις αξίες που  ελεύθερου κόσμου”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, με το Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Vadym Sabluk.

Και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα συνεχίζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία ενώ παράλληλα υποδέχεται πρόσφυγες, που ήδη ξεπερνούν τις 19.000, μεταξύ των οποίων περίπου 5.600 ανήλικοι. Διευκολύνει στην εύρεση εργασίας, παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίζει ώστε τα προσφυγόπουλα να μπουν στα ελληνικά σχολεία. Και αυτό έχει ήδη, γίνει για 444 από αυτά”.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης δράσεων για το υποέργο 1 του έργου «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης», με διακριτικό τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΩ» (Α.Π.: 1706/14-04-2022).
Επόμενο άρθροΒήματα ψηφιακού μετασχηματισμού από την Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. – Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τους πολίτες