Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη με τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Sandrine Mouchet

11-3-2022b-020

Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη με τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Sandrine Mouchet

Καλαφάτης: «Ελλάδα και Γαλλία υπηρετούμε κοινές ευρωπαϊκές αξίες»

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, είχε, σήμερα, συνάντηση στο Διοικητήριο, με τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Sandrine Mouchet.

 

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Ελλάδα και Γαλλία υπηρετούμε κοινές ευρωπαϊκές αξίες και συνδεόμαστε ιστορικά με άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας σε πολιτισμικό, οικονομικό και εμπορικό επίπεδο αλλά και δεσμούς στρατηγικής αμυντικής συμμαχίας.

Το σύνθημα: «Ελλάς – Γαλλία συμμαχία», που έρχεται από μακριά, παίρνει  στις μέρες μας πιο ουσιαστική υπόσταση.

Είμαστε περήφανοι για τη Συμφωνία με τη φίλη και σύμμαχο Γαλλία, που προβλέπει στρατιωτική συνδρομή σε περίπτωση έξωθεν προσβολής στη γη ή τα πολεμικά μας σκάφη στη θάλασσα. Που πέραν της προμήθειας 24 σύγχρονων αεροσκαφών, προβλέπει την απόκτηση τριών υπερσύγχρονων φρεγατών. Που φέρνει την Ελλάδα και τη Γαλλία στην πρωτοπορία του κοινού οράματος για μια ισχυρή και αμυντικά αυτοδύναμη Ευρώπη.

Δυστυχώς, την ίδια αυτή ώρα στην ευρύτερη γειτονιά μας η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναβιώνει τη φρίκη του πολέμου που θέλαμε να πιστεύουμε πως δεν θα ξαναγυρνούσε στην ήπειρό μας. Χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές και χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Έλληνες και Γάλλοι  -εκφραστές της ειρήνης και της δημοκρατίας, υπέρμαχοι του Διεθνούς Δικαίου και της ανεξαρτησίας των λαών- ενώνουμε τη φωνή μας με την παγκόσμια κοινότητα και ζητούμε να σταματήσει άμεσα η ρωσική επίθεση και να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα».

 

Η κ. Mouchet έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αντίγραφο του Ιστορικού Πρωτοκόλλου Παράδοσης της Θεσσαλονίκης στον Ελληνικό Στρατό το 1912 το οποίο βρίσκεται στο γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών.

Προηγούμενο άρθροΗ Θεσσαλονίκη αλλάζει 20 + 1 έργα και δράσεις αναβαθμίζουν την εικόνα και την ελκυστικότητά της, την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα όλων μας Ανάρτηση του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στην ιστοσελίδα του Τομέα
Επόμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ιστοσελίδα Makthes.gr και τον δημοσιογράφο Νίκο Οικονόμου