Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών

26-2-2022b-061

26-2-2022b-099  26-2-2022b-076

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών

Στ. Καλαφάτης: «Δεν ξεχνούμε. Τιμούμε και ευγνωμονούμε τους Αστυνομικούς που έπεσαν στο καθήκον»

Στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, που πραγματοποιήθηκε στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Δημητρίου & Αγίου Αρτεμίου, εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, παρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Σε χαιρετισμό του ο κ. Καλαφάτης τόνισε:  

«Η σημερινή επιμνημόσυνη δέηση ανταποκρίνεται στο χρέος τιμής και μνήμης που έχουμε προς τους πεσόντες Αστυνομικούς κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν το μεγαλείο της θυσίας τους. Η ευγνωμοσύνη μας για όσα πρόσφεραν στην Πατρίδα μας είναι ανυπόκριτη.

Οφείλουμε όμως ένα μεγάλο και ειλικρινές Ευχαριστώ στους μαχητές του σήμερα.

Στις γυναίκες και τους άνδρες αστυνομικούς, οι οποίοι πολλές φορές βάζουν πάνω από τις οικογένειές τους το υπηρεσιακό καθήκον και την ευημερία της χώρας.

Στα παιδιά της διπλανής πόρτας, που μέρα και νύχτα, βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, δίνουν μάχες σε όλα τα μέτωπα και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία μας.

Στους τέσσερις αστυνομικούς που έγιναν παράδειγμα αυταπάρνησης για όλη την κοινωνία αποτρέποντας πρόσφατα, μια γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη.  Τους εκφράσαμε εκ μέρους της Κυβέρνησης την ευγνωμοσύνη μας γιατί αντεπεξήλθαν σε μια πάρα πολύ δύσκολη, επικίνδυνη επιχείρηση.

Στα στελέχη αλλά και τους αστυνομικούς, που «κίνησαν γη και ουρανό» και έδρασαν ακαριαία και συντονισμένα, ώστε να συλληφθούν αμέσως οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σ΄ένα έγκλημα σκληρής οπαδικής βίας που συγκλόνισε και σόκαρε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και καταδικάζεται απερίφραστα από όλους μας.

Η Πολιτεία είναι δίπλα σας. Εργάζεται για την ασφάλεια των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, μεριμνώντας συστηματικά για εκείνους που με κάθε τρόπο μεριμνούν για όλους τους πολίτες.  Αξίζετε την αναγνώριση και τον σεβασμό μας.

Δεν ξεχνούμε. Τιμούμε και ευγνωμονούμε όλες και όλους εκείνους που έπεσαν στο καθήκον. Υποκλινόμαστε στην αξιοσύνη, την τόλμη και τη λεβεντιά τους. Τιμούμε την προσφορά τους σε όλους εμάς, στην κοινωνία μας, στην Πατρίδα μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στη εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας για το Νέο Έτος