Καλαφάτης: Η ΔΕΘ επιστρέφει χάρη στο όπλο κατά του κορονοϊού που λέγεται εμβόλιο

7-9-2021a-038

7-9-2021a-009 7-9-2021a-022

Καλαφάτης: Η ΔΕΘ επιστρέφει χάρη στο όπλο κατά του κορονοϊού που λέγεται εμβόλιο

“Πριν από ένα χρόνο η πανδημία του κορονοϊού, μας ανάγκασε να αναβάλλουμε τη διοργάνωση της ΔΕΘ. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, φέτος έχουμε ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα μας: Το εμβόλιο. Και η Πολιτεία  έχει δώσει -και δίνει-  τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες να εμβολιαστούν, με όποιο εμβόλιο θέλουν, όποτε θέλουν, ακόμη και αυθημερόν. Έτσι ώστε να θωρακιστούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι 9 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνέντευξης Τύπου με αφορμή την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως “με αυτά τα δεδομένα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης επιστρέφει. Ανοίγει τις πύλες της για τους εμβολιασμένους και βασική προϋπόθεση την τήρηση των μέτρων προστασίας: Μάσκες και αποστάσεις, στους κλειστούς χώρους. Κι αυτό -όπως όλα δείχνουν- για τελευταία χρονιά. Και με τη βεβαιότητα ότι προχωρούμε πια σε μια διαρκή αναβάθμιση του κύρους και διεύρυνση της εμβέλειάς της”.

Πρόσθεσε ότι “κοινός στόχος είναι να κάνουμε τη  Θεσσαλονίκη εκθεσιακό και συνεδριακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής. Γι΄ αυτό και προχωρούμε, με γοργούς ρυθμούς, την ανάπλαση του χώρου που τη φιλοξενεί. Ήδη ολοκληρώθηκε ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και προχωρούν όλες οι διαδικασίες για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη ένα εκθεσιακό κέντρο σύγχρονο, που να φιλοξενεί και την κεντρική διοργάνωση, αλλά και κλαδικές εκθέσεις με μεγάλο κύκλο εργασιών. Σε ένα εκθεσιακό κέντρο σύγχρονο, που να ικανοποιεί εκθέτες και επισκέπτες. Με χώρους πρασίνου, που θα δίνουν στους συμπολίτες μας ένα από τα βασικά ζητούμενά τους”.

Προηγούμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον FLASH 99.4 και στον δημοσιογράφο Λάζαρο Θεοδωρακίδη
Επόμενο άρθροΤηλεδιάσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) με φορείς της Θεσσαλονίκης ενόψει της 85ης ΔΕΘ