Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Εθνομάρτυρα του Πόντου Νίκου Καπετανίδη

21-9-2021a-137

21-9-2021a-135

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Εθνομάρτυρα του Πόντου Νίκου Καπετανίδη

Καλαφάτης: Στα εθνικά μας ζητήματα βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και δεν κάνουμε βήμα πίσω

“Όλα όσα γνωρίζουμε για τον Νίκο Καπετανίδη μας λένε ότι δεν έκανε βήμα πίσω. Κι αυτό το μήνυμα είναι που διατηρούμε κι εμείς σήμερα. Γιατί είναι σήμερα που συνεχίζεται η τουρκική βουλιμία σε βάρος των χωρών της ευρύτερης γειτονιάς μας. Είναι σήμερα που συνεχίζεται η κατοχή κυπριακών εδαφών. Είναι σήμερα που συνεχίζονται αλλεπάλληλες προκλήσεις, αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Στα εθνικά μας ζητήματα βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές -όπως κι ο Νίκος Καπετανίδης-δεν κάνουμε βήμα πίσω”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Εθνομάρτυρα του Πόντου Νίκου Καπετανίδη, σε εκδήλωση του Δήμου Παύλου Μελά, στο πρώην στρατόπεδο και υπό  δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε: “Ο Νίκος Καπετανίδης ήταν ένας απ΄ αυτούς που πολέμησε με τη γραφίδα του. Θα μπορούσε -αν ήθελε- να σώσει την ζωή του, αλλά προτίμησε να σώσει την εφημερίδα του -την «Εποχή» του. Να τηρήσει τις αξίες, να τιμήσει  την εθνική του συνείδηση. Να διατηρήσει το ηθικό του καθήκον ως δημοσιογράφου. Να μείνει πιστός στην αποκάλυψη της Αλήθειας όσον αφορά τον κατατρεγμό των Ελλήνων και τις θηριωδίες των Τούρκων σε βάρος του άμαχου πληθυσμού στον Πόντο.

Το μνημείο του σ αυτόν τον χώρο,  όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, είναι μια παρακαταθήκη της θυσίας και του μεγαλείου ενός Εθνομάρτυρα του τουρκικού εθνικισμού.

Τα σημερινά αποκαλυπτήρια  που συμπίπτουν με τα 100 χρόνια από το θάνατό του είναι αφορμή να θυμηθούμε τα γραπτά του: «Ο θάνατος είναι τιμή για όλους μας. Θαρσείτε και καρτερείτε, μια φορά κανείς πεθαίνει…».

Όλα όσα γνωρίζουμε για τον Νίκο Καπετανίδη μας λένε ότι δεν έκανε βήμα πίσω. Κι αυτό το μήνυμα είναι που διατηρούμε κι εμείς σήμερα.

Γιατί είναι σήμερα που συνεχίζεται η τουρκική βουλιμία σε βάρος των χωρών της ευρύτερης γειτονιάς μας. Είναι σήμερα που συνεχίζεται η κατοχή κυπριακών εδαφών, ο εποικισμός και η εθνοκάθαρση των κατεχόμενων. Είναι σήμερα που συνεχίζονται αλλεπάλληλες προκλήσεις, αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στα εθνικά μας ζητήματα βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές -όπως κι ο Νίκος Καπετανίδης-δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Επιμένουμε αταλάντευτα  στο Διεθνές Δίκαιο  που ορίζει με σαφήνεια  τα δίκαια και τα δικαιώματα  του Ελληνισμού στη γη και τις θάλασσές μας. Ενισχύουμε και διευρύνουμε τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας μας. Ενδυναμώνουμε την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων μας και περηφανευόμαστε για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Αυτή είναι η απόφασή μας.

Αυτή είναι η πολιτική μας”.

 

Προηγούμενο άρθροΠαράταση υλοποίησης δράσεων των έργων του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με διακριτικούς τίτλους “ΣΤΗΡΙΖΩ”, “ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ” και “ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”
Επόμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.