Στ. Καλαφάτης: «Οι Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι, μεγαλουργούμε»

15-7-2021-099

15-7-2021-095

Στ. Καλαφάτης: «Οι Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι, μεγαλουργούμε»

 Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, παρέστη σήμερα στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με τίτλο: «Για μια Φλόγα που καίει. Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη – Μακεδονία [1821 – 2021], που πραγματοποιήθηκαν από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του τόνισε:

Χρειάστηκε περίπου ένας αιώνας για να ακολουθήσει η Μακεδονία και η Θράκη την υπόλοιπη Ελλάδα στην Ελευθερία. Σε αυτό το χρονικό διάστημα από το 1821 ως το 1912, η φλόγα της Ελευθερίας έκαιγε από άκρη σε άκρη και γιγάντωνε. Αυτό το κομμάτι της ιστορίας ζωντανεύει η περιοδική έκθεση η οποία εγκαινιάστηκε σήμερα. Μέσα από τα ευρήματα που παρουσιάζονται, ζούμε την ιστορία. Τα χρόνια πριν την Επανάσταση του ’21, αλλά και μετά, ως την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, έως σήμερα, ο αγώνας για την Ελευθερία, εμπνέει τους Έλληνες. Και αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι, οι Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι, μεγαλουργούμε. Κάνουμε το αδύνατο, δυνατό”.

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς
Επόμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός ήταν επιλογή».