Στ. Καλαφάτης: «Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός ήταν επιλογή».

15-7-2021-020

15-7-2021-040 15-7-2021-008  15-7-2021-032

Στ. Καλαφάτης: «Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός ήταν επιλογή».

 «Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι μια βασική επιλογή.  Βγαίνουμε μπροστά από τις εξελίξεις. Το αποδείξαμε  στην πανδημία με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που έγινε με υποδειγματικό τρόπο από τους πρώτους μήνες με τα sms, μέχρι και την επιχείρηση του εμβολιασμού. Κάναμε άλμα προς τον ψηφιακό κόσμο που έρχεται», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης σε ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός. Κοινωνία – Οικονομία – Δικαιοσύνη», που οργάνωσε  ο Τομέας Πολιτικής Υποστήριξης της ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Και πρόσθεσε «Βρισκόμαστε στην πορεία μετάβασης προς μια νέα εποχή όπου ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι νέες τεχνολογίες θα έχουν εφαρμογή σε όλες μας τις δράσεις. Ο ψηφιακός κόσμος δεν αφορά μόνο το κράτος. Αφορά την εκπαίδευση. Αφορά την εργασία. Αφορά τις επικοινωνίες. Αφορά τις επιχειρήσεις και τις νέες επενδύσεις. Αφορά την έρευνα και την καινοτομία. Ήδη, ζούμε τις αλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την τηλεργασία  και την τηλε- συνεργασία. Το επιχειρηματικό μοντέλο ανατρέπεται, οι προτεραιότητες των επιχειρήσεων. -μικρών και μεγάλων- ανατάσσονται. Στο δημόσιο ψηφιοποιήθηκαν συναλλαγές που, παλαιότερα, χρειάζονταν μέρες για να ολοκληρωθούν».

Στόχος, σημείωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, «είναι η μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που συνδυάζει οικονομική αποτελεσματικότητα με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη. Μια μετάβαση στον κόσμο που έρχεται. Εργαλείο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», από τα πρώτα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο προβλέπει: Ανάπτυξη υποδομών 5G, υποδομή οπτικών ινών σε κτίρια, ψηφιακή διασύνδεση των ελληνικών νησιών, προώθηση της μετάβασης σε γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις στο σύνολο της χώρας. Εγκατάσταση δικτύου 5G σε έξι ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους (θα καλύψει 2.011 χιλιόμετρα). Ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημόσιου Τομέα. Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας και της Δικαιοσύνης. Πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών αρχών. Δράσεις ενίσχυσης της εξωστρέφειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στον ρόλο του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι «είναι η «ομπρέλα» για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η οποία καλείται να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο ως συντονιστής και επιταχυντής των καινοτόμων ιδεών και έργων». Επισήμανε, ακόμη την παρουσία επιχειρηματικών κολοσσών στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, όπως η Cisco, η Pfizer, η Microsoft, η Amazon που επενδύουν εδώ δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και πρόσθεσε: «Μιλώ για πράγματα που συμβαίνουν ήδη, Ήμασταν έτοιμοι. Με συγκεκριμένες δράσεις κερδίζουμε καθημερινά το στοίχημα του ψηφιακού κόσμου. Που θα αξιοποιεί τις ερευνητικές δράσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Μακεδονίας σε μια οριζόντια διαλειτουργικότητα. Το μέλλον είναι μια νέα εποχή ανάκαμψης, ανάτασης και δημιουργίας. Χρέος όλων είναι η συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών σε κοινούς στόχους. Έτσι ώστε όλοι μαζί, να πάμε πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο μπροστά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε».

 

Προηγούμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Οι Έλληνες, όταν είμαστε ενωμένοι, μεγαλουργούμε»
Επόμενο άρθροΣυναντήσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και παραγωγικούς φορείς