Συνάντηση των Υφυπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κ.κ. Σταύρου Καλαφάτη και Γιώργου Κώτσηρα

ypes press002
ypes press002

Συνάντηση των Υφυπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κ.κ. Σταύρου Καλαφάτη και Γιώργου Κώτσηρα

Θέματα προσβασιμότητας των Δικαστικών Μεγάρων της Μακεδονίας και της Θράκης, για Άτομα με Αναπηρίες, συζήτησαν στη συνάντησή τους, στο Διοικητήριο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης κι ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γιώργος Κώτσηρας.

 

“Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία και στον τομέα της Δικαιοσύνης. Με τον φίλο και συνάδελφο Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βάλαμε στο τραπέζι την καταγραφή που ολοκλήρωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για όλες τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν στα Δικαστικά Μέγαρα σε Μακεδονία και Θράκη, ώστε να διευκολυνθούν, στην πρόσβασή τους, Άτομα με Αναπηρίες. Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών θα συμβάλει, με όλες τις δυνάμεις του, για να περάσουμε στην υλοποίηση των έργων. Συζητήσαμε και για το Σπίτι του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη, πρωτοβουλία για την οποία ενώνουμε δυνάμεις ώστε να επιλυθούν τεχνικά και διοικητικά εμπόδια και να μπει η υλοποίησή του στις ράγες”, τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

 

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γιώργος Κώτσηρας, υπογράμμισε:

 

“Με τον εξαίρετο φίλο και συνάδελφο Υφυπουργό συζητήσαμε διεξοδικά τα ζητήματα προσβασιμότητας των δικαστικών μεγάρων της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως αυτά έχουν προκύψει από τη διαδικασία καταγραφής των υπαρχόντων δεδομένων σε σχέση με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα κτίρια αρμοδιότητάς του που έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ολοκληρώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικού έργου του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ. Επιπλέον, ενώνουμε δυνάμεις ώστε να επιλύσουμε τεχνικά και διοικητικά εμπόδια και να εκκινήσει το συντομότερο δυνατόν η λειτουργία του Σπιτιού του Παιδιού της Θεσσαλονίκης. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με έμφαση στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας”.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη
Επόμενο άρθροΣταύρος Καλαφάτης: Θωράκιση και προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης