Σταύρος Καλαφάτης: Θωράκιση και προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης

ypes press002
ypes press002

Σταύρος Καλαφάτης:  Θωράκιση και προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης

Ευρεία σύσκεψη  για τις ειδικές δράσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να προστατευθεί το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης από την δασική ύλη που συγκεντρώθηκε κατά την κοπή κλαδιών και δένδρων για την καταπολέμηση του φλοιοφάγου εντόμου, πραγματοποιήθηκε  στο Σέιχ Σου  με συμμετοχή του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη, των Υφυπουργών Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Αμυρά, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος της Βόρειας Ελλάδας. Μετά τη σύσκεψη ο Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:

 

«Βρεθήκαμε εδώ πιστοί σε μία αρχή την οποία υπηρετούμε εδώ και 16 μήνες: Μιλάμε λιγότερο, δουλεύουμε περισσότερο, δίνουμε λύσεις. Εξάλλου, η πολιτική είναι εξεύρεση και εφαρμογή λύσεων. Τίποτα παραπάνω. Ως υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης αυτό που μπορώ να κάνω είναι να συνθέσω δυνάμεις για να δίνουμε λύσεις. Είναι πάγια αρχή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να δίνονται λύσεις, σε κάθε περίπτωση. Είτε κάποιοι κωλυσιεργούν, είτε όχι. Κι αυτό το αποδεικνύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Το αποδεικνύουμε κι όσοι βρεθήκαμε εδώ, στη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνθέτουμε δυνάμεις. Θέλουμε συνεργασία. Στο τέλος της ημέρας όμως πρέπει να υπάρχει λύση. Και σ΄αυτή την περίπτωση υπάρχει λύση η οποία δεν θα είναι μονάχα γι΄αυτό το καλοκαίρι αλλά όπως ειπώθηκε και από τον κ. Υφυπουργό θα υπάρχει μια ετήσια μέριμνα ώστε να μην αντιμετωπίζουμε παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Ήταν σημαντική η συμβολή των συναδέλφων Υπουργών κ.κ. Χαρδαλιά και Αμυρά και βεβαίως η συνεργασία με τον κ. Περιφερειάρχη  και τους ευχαριστώ πάρα πολύ».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση των Υφυπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κ.κ. Σταύρου Καλαφάτη και Γιώργου Κώτσηρα
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον εορτασμό για την 200η Επέτειο της Μάχης των Βασιλικών στη Χαλκιδική