Θ. Καράογλου: ” Φέτος κάνουμε ρεβεγιόν με προσοχή ώστε το γιορτινό τραπέζι να μην γίνει εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΙΑ ΥΠΕΡΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ”

Ξεκάθαρος πως στην παρούσα φάση δεν τίθεται κανένα θέμα χαλάρωσης των μέτρων, αλλά αυστηροποίησης τους ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, προς τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα μαζί τους.

Ενόψει του επικείμενου εμβολιασμού κατά του Covid-19 στην Ελλάδα, ο κ. Καράογλου προέτρεψε τους συμμετέχοντες να δώσουν το καλό παράδειγμα,  λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές του μηνύματος ότι η “απελευθέρωση” από τον κορωνοϊό προϋποθέτει τον εμβολιασμό. “Σας καλώ να γίνετε θετικό πρότυπο για τους συμπολίτες σας” τόνισε, ζητώντας από τις Αρχές και τους φορείς της Π.Ε. Φλώρινας να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να αποφευχθεί έξαρση του ιού τις ημέρες των εορτών. “Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε διαφορετική περίπτωση το τρίτο κύμα της πανδημίας μπορεί να είναι πιο σφοδρό. Εάν τις επόμενες ημέρες επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν“, εξήγησε.

Σχετικά με τη στάση ευθύνης που πρέπει να επιδείξουμε τις εορταστικές ημέρες ανέφερε πως “φέτος θα κάνουμε ρεβεγιόν με προσοχή! Θα ανταλλάξουμε ευχές με συγγενείς και φίλους από απόσταση, ώστε του χρόνου να ευχηθούμε “καλά Χριστούγεννα” και “ευλογημένη νέα χρονιά” όλοι μαζί, δίχως κενές θέσεις στο εορταστικό τραπέζι. Τα σπίτια μας δεν πρέπει να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού” πρόσθεσε, στέλνοντας το μήνυμα της ευλαβικής τήρησης των μέτρων.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Γιάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Διοικητής της 3ης Υ.Π.Ε. κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου  Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φλώρινας κ. Γιάννης Μουμουλίδης.

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και χωρίς τροποποίηση των όρων της με αρ. 4836/07.10.2020 διακήρυξης (ΑΔΑ:ΩΙΕΚ46ΜΤΛ6-ΗΡΛ, ΑΔΑΜ:20PROC007473170 2020-10-14) κατόπιν άγονου συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ»
Επόμενο άρθροΗ Αμφίπολη στο επίκεντρο του διασυνοριακού αναπτυξιακού σχεδιασμού για τον τουρισμό