Το μήνυμα του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου για την επέτειο του “ΟΧΙ”

ypes press002
ypes press002

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ “ΟΧΙ”

“Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τον Ελληνισμό, καθώς το έπος του 1940 παρακίνησε την παγκόσμια κοινότητα να μιλά για το μεγαλείο και την προσφορά της Ελλάδας στη μάχη κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας.

Παράλληλα είναι πηγή εθνικής ανάτασης και ενότητας, αφού αποτελεί φωτεινό ορόσημο των αγώνων του Έθνους μας για προοπτική και ελπίδα.

Είμαστε ευγνώμονες στους ήρωες που μας άφησαν ακατάλυτες παρακαταθήκες να λέμε βροντερό “ΟΧΙ” σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας ανεξαρτησία. Να λέμε ηχηρό “ΟΧΙ” στην καταπάτηση της ελευθερίας και στον μεγαλοϊδεατισμό όσων φαντασιώνονται αναβιώσεις αυτοκρατοριών.

Το έπος των γενναίων δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Η θυσία τους γεμίζει τις καρδιές μας υπερηφάνεια, θάρρος, υποχρέωση και υπενθυμίζει ότι πρέπει να πορευόμαστε με το εθνικό φρόνημα ψηλά”.

 

 

Προηγούμενο άρθροΟμιλία κ. Θ. Καράογλου στην ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο κέντρο ιστορικής τεκμηρίωσης του Διοικητηρίου (26-10-2020)
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα “NEWSBOMB” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μιχαηλίδη (30-10-2020)