Μήνυμα – βίντεο του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης

ypes press002
ypes press002

ΜΗΝΥΜΑ-ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Τιμώντας την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της (Ροδόπη-Έβρος) στον εθνικό κορμό, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) λαμβάνοντας υπόψη τα περιοριστικά μέτρα για την πραγματοποίηση επετειακών εκδηλώσεων, παρουσιάζει ένα ολιγόλεπτο συγκινητικό βίντεο-μήνυμα με την ευγενική συμμετοχή του σπουδαίου καλλιτέχνη Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη διαφύλαξη και διάδοση του Θρακικού πολιτισμού.

Μέσα από το βίντεο το σύμβολο της Θράκης περιγράφει το νόημα της επετείου και απαγγέλλει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο τον Εθνικό Ύμνο ως ελάχιστο φόρο τιμής στην επέτειο της ιδιαίτερης του πατρίδας. “Τον θησαυρό αυτόν, (τον πολιτισμό της Θράκης) θα τον υπηρετήσω μέχρι την τελευταία μου πνοή. Η Θράκη είναι για εμένα η ζωή μου, είναι η ψυχή μου” δηλώνει στο μήνυμά του ο κ. Αηδονίδης.

Εξηγώντας το σκεπτικό της δημιουργίας του βίντεο, ο κ. Καράογλου τονίζει πως “το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) προγραμμάτιζε με συνεργασίες έναν κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένων στην  επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης.

Οι περιορισμοί εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης μας οδήγησαν σε επανασχεδιασμό του προγραμματισμού μας. Για αυτό, με τη χρήση του διαδικτύου και της τεχνολογίας, ξεκινούμε με ένα επετειακό βίντεο-μήνυμα γεμάτο συγκίνηση, γεμάτο πατρίδα, γεμάτο Θράκη, με τη συμμετοχή του σπουδαίου Χρόνη Αηδονίδη.

Ευχαριστώ για την ευγενική υποστήριξη στην παραγωγή του βίντεο το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το Γ.Ε.ΕΘ.Α., τη Διεύθυνση Μουσικού του Γ.Ε.Ν., την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον δάσκαλο παραδοσιακής μουσικής Στέλιο Ματακάκη.

Έναν αιώνα μετά την απελευθέρωσή της, η Θράκη βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και διατρανώνοντας την ελληνικότητά της.

Επιθυμία μας είναι το βίντεο να αναμεταδοθεί από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θράκης και να κοινοποιηθεί από τους Θρακικούς Πολιτιστικούς συλλόγους“, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

Το βίντεο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) www.mathra.gr και μπορεί να το “κατεβάσετε” στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.youtube.com/watch?v=5NgMPoSTQ-s&feature=emb_title

 

Προηγούμενο άρθρο13-05-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Yellow Radio και την εκπομπή “Αθλητικό X-Press”
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του κ. Θ. Καράογλου το Φυλάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Σέϊχ Σου