Διαδοχικές συναντήσεις του κ. Θεόδωρου Καράογλου με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου και τον Πρέσβη του Καναδά

ypes press002
ypes press002

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ 

 

Τον Πρέσβη του Καναδά κ. Mark Allen και την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κα. Kate Smith υποδέχθηκε την Πέμπτη (14 Νοεμβρίου 2019) στο Διοικητήριο ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Κατά την πρώτη συνάντησή του με τον Καναδό Πρέσβη κ. Mark Allen, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) εστίασε στο τρίπτυχο τουρισμός-παιδεία-πολιτισμός. Επίσης, έδωσε έμφαση στη χάραξη στρατηγικής που θα φέρει πιο κοντά επιχειρηματικά τον Καναδά με τη Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε το ενδεχόμενο επιχειρηματικών αποστολών από τη Μακεδονία και τη Θράκη στον Καναδά, προκειμένου να τονωθεί η εξωστρέφεια των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων και ενισχυθούν οι ελληνικές εξαγωγές.

Κατά την συνάντηση με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κα. Kate Smith, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) συζήτησε τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στη Μεγάλη Βρετανία δεν θα επηρεαστούν από το Brexit. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στις κοινές δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει το Διοικητήριο με την Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου προς ενίσχυση των εξαγωγών, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας και φυσικά της προσέλκυσης νέων επενδυτών, τώρα που το επιχειρηματικό περιβάλλον στην πατρίδα μας γίνεται ιδιαίτερα πιο φιλικό και ελκυστικό χάρη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακόμη, ο κ. Καράογλου στάθηκε στην ιστορική σχέση που ενώνει την Ελλάδα με τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και στην ανάγκη εδραίωσης μιας στενής συνεργασίας με αμοιβαία διακρατικά οφέλη.

Προηγούμενο άρθρο15-11-2019 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Γ. Χουδαλάκη και Ν. Ρογκάκου
Επόμενο άρθροΔιακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης : “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ” στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση: Επίδειξη σε δημόσιο κτήρια – Building ENergy EFficiency ImprovemenT: Demonstration for public buildings” και ακρωνύμιο BENEFIT του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας, INTERREG IPA CCI 2014 TC 16 I5CB 009 (Α.Π.: 6984/14-11-2019).