Το Διοικητήριο τιμά την Ινδία ως τιμώμενη Χώρα στην 84η ΔΕΘ

ypes press002
ypes press002

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΩΣ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου αποφάσισε, με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο, να τιμήσει τη συμμετοχή της Ινδίας ως τιμώμενη χώρα στην 84η ΔΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο Διοικητήριο θα είναι αναρτημένη η σημεία της Ινδίας, δίπλα στην Ελληνική.

Επιπλέον, στην είσοδο του κτιρίου, τους επισκέπτες του Διοικητηρίου θα υποδέχεται εγκατάσταση-σύμπλεγμα από τους “γνωστούς ελέφαντες” που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η ενίσχυση της ιδιαίτερα πετυχημένης πρωτοβουλίας του θεσμού της τιμώμενης χώρας της ΔΕΘ. Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου: “Το Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), ως εποπτεύων φορέας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την πράξη αυτή όχι μόνο στηρίζει, αλλά ενισχύει το θεσμό της τιμώμενης χώρας. Θέλω, μέσω αυτής της μικρής συμβολικής κίνησης που όμως έχει μεγάλη σημασία, να παρακινήσω και άλλους φορείς της πόλης να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της αναδυόμενης οικονομικής υπερδύναμης που είναι η Ινδία”.

 

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις του κ. Θ. Καράογλου με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Παϊατ και τον Πρέσβη της Γερμανίας κ. Ερνστ Ραϊχελ
Επόμενο άρθρο«Η Αυτοδιοίκηση πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη του Τόπου»