Θ. Καράογλου: «Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη δεν πρέπει να ξεχαστεί»

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ”

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη παρευρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο κ. Καράογλου απέτισε φόρο τιμής στους 149  κατοίκους του Χορτιάτη οι οποίοι, στις 2 Σεπτεμβρίου 1944, εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Στο μήνυμά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισήμανε πως η θυσία των 149 αθώων κατοίκων του Χορτιάτη υπενθυμίζει σε όλη τη χώρα ότι αποτελεί ύψιστο καθήκον να διατηρήσουμε ακέραιη την ιστορική μνήμη.

“Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί, κανείς δεν δικαιούται να ξεχνά.

Όλο το Έθνος πρέπει να κλίνει ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες νεκρούς, στους αθώους πολίτες του Χορτιάτη, που σαν σήμερα πριν από 75 χρόνια σφαγιάστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει πάντα να αγωνίζεται ώστε να επικρατεί η παγκόσμια ειρήνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας όσον αφορά στα εθνικά μας δικαιώματα.

Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη είναι μια επέτειος σημαντική που δεν θα πρέπει ποτέ κανείς να ξεχάσει. Ποτέ πια ναζισμός, ποτέ πια φασισμός” τόνισε ο κ. Καράογλου.

 

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου στο Διοικητήριο, με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
Επόμενο άρθρο03-09-2019 Ο Θ. Καράογλου στο δελτίο ειδήσεων του Atlas tv