Το ΥΜΑ-Θ συναντά την τέχνη – Το Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων και Εκθέσεων Έργων Τέχνης «Η Τέχνη στο Στάδιο» στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, εγκαινίασε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου

ypes press002
ypes press002

Το Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων και Εκθέσεων Έργων Τέχνης «Η Τέχνη στο Στάδιο», που υλοποιείται στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), εγκαινίασε σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου 2019, η Υφυπουργός, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Την Έκθεση με τίτλο «Artbooks/Εικαστικά Σημειωματάρια: Η Διδακτική ως Τέχνη» συνδιοργανώνουν η  Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)
και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της  Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Οπως είπε η κ. Χατζηγεωργίου, «πρόκειται για μια πρωτοβουλία που κατάφερε να ενώσει τις δυνάμεις του αθλητισμού με όλες τις βαθμίδες  εκπαίδευσης, από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια, σε μια φιλόδοξη συνεργασία με πολλαπλά πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά οφέλη».

«Είναι πράγματι σπάνιο να βλέπουμε τέτοιες, ανταποδοτικές για την κοινωνία, συνεργασίες να τελεσφορούν θετικά και να μετατρέπονται ταυτόχρονα σε ελπιδοφόρες πολιτισμικές παρακαταθήκες για το μέλλον», ανέφερε η Υφυπουργός συγχαίροντας το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη Διοίκηση του Καυτανζογλείου Σταδίου, καθώς και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για αυτήν την συνεργατική τους διάθεση.

Η έκθεση, που περιλαμβάνει έργα φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος
και γίνεται στον 3ο όροφο του Εθνικού Καυτανζογλείου,  εγκαινιάζει μια μακρόπνοη συνεργασία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με το Καυτανζόγλειο Στάδιο με σκοπό την παρουσίαση εκθέσεων πλαισιωμένων από παιδαγωγικά προγράμματα.

Οι φοιτητές του τμήματος παρουσιάζουν Artbooks ή εικαστικά σημειωματάρια, που δημιούργησαν, ώστε να εισαχθούν βιωματικά σε μία μεθοδολογική προσέγγιση αιχμής στην διδακτική της τέχνης, αλλά και να συνδέσουν την εικαστική τους πράξη με τις σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές στο πεδίο αυτό. Παράλληλα, παρουσιάζονται από τους/τις δημιουργούς τους και έργα, κατά κύριο λόγο σε χαρτί, που συσχετίζονται με τα artbooks και αποτελούν κατά κάποιο τρόπο συνέχεια τους, ή συνέπεια της εικαστικής διερεύνησης ιδεών που εξελίχθηκε σε αυτά.

Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια και οι εκθέσεις έργων απευθύνονται στους μαθητές όλης της χώρας, σε Έλληνες πολίτες, υπηκόους τρίτων χωρών και πρόσφυγες. Οι επισκέψεις για το κοινό των εκθέσεων και των καλλιτεχνικών εργαστηρίων θα πραγματοποιούνται δωρεάν τις  ημέρες και ώρες που θα καθοριστούν.

Προηγούμενο άρθροΤο Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων και Εκθέσεων Έργων Τέχνης «Η Τέχνη στο Στάδιο» στο Καυτανζόγλειο, εγκαινιάζει η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Επόμενο άρθροΟδηγίες για τη συμπλήρωση του ενιαίου εγγράφου από τους αιτούντες και Οδηγίες προετοιμασίας φακέλου που αφορούν την: “Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης δράσεων για το έργο «Οργάνωση και Επιχορήγηση Δράσεων προώθησης στοιχείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Παραδοσιακών τοπικών Προϊόντων στη Μακεδονία και Θράκη», με διακριτικό τίτλο “ΠΑΡΑΓΩ” (Α.Π. : 2778/13-05-2019)”.