Το Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων και Εκθέσεων Έργων Τέχνης «Η Τέχνη στο Στάδιο» στο Καυτανζόγλειο, εγκαινιάζει η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου

ypes press002
ypes press002

Το Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων και Εκθέσεων Έργων Τέχνης «Η Τέχνη στο Στάδιο», που υλοποιείται στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), εγκαινιάζει αύριο, Τρίτη 21 Μαΐου 2019, στις 12.15 μ.,  η Υφυπουργός, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Την Έκθεση με τίτλο «Artbooks/Εικαστικά Σημειωματάρια: Η Διδακτική ως Τέχνη» συνδιοργανώνουν η  Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)
και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της  Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Η έκθεση, που περιλαμβάνει έργα φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος
και γίνεται στον 3ο όροφο του Εθνικού Καυτατζογλείου,  εγκαινιάζει μια μακρόπνοη συνεργασία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με το Καυτανζόγλειο Στάδιο με σκοπό την παρουσίαση εκθέσεων πλαισιωμένων από παιδαγωγικά προγράμματα.

Οι φοιτητές του τμήματος παρουσιάζουν Artbooks ή εικαστικά σημειωματάρια, που δημιούργησαν, ώστε να εισαχθούν βιωματικά σε μία μεθοδολογική προσέγγιση αιχμής στην διδακτική της τέχνης, αλλά και να συνδέσουν την εικαστική τους πράξη με τις σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές στο πεδίο αυτό. Παράλληλα, παρουσιάζονται από τους/τις δημιουργούς τους και έργα, κατά κύριο λόγο σε χαρτί, που συσχετίζονται με τα artbooks και αποτελούν κατά κάποιο τρόπο συνέχεια τους, ή συνέπεια της εικαστικής διερεύνησης ιδεών που εξελίχθηκε σε αυτά.

Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια και οι εκθέσεις έργων απευθύνονται στους μαθητές όλης της χώρας, σε Έλληνες πολίτες, υπηκόους τρίτων χωρών και πρόσφυγες. Οι επισκέψεις για το κοινό των εκθέσεων και των καλλιτεχνικών εργαστηρίων θα πραγματοποιούνται δωρεάν τις  ημέρες και ώρες που θα καθοριστούν.

Προηγούμενο άρθροΕθιμοτυπική συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) κ. Ελευθερίας Χατζηγεωργίου με τον Πρέσβη της Λευκορωσίας κ. Aliaksandr Lukashevich και τον Επίτιμο Πρόξενο της Λευκορωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Μπόρις Μουζενίδη
Επόμενο άρθροΤο ΥΜΑ-Θ συναντά την τέχνη – Το Πρόγραμμα Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων και Εκθέσεων Έργων Τέχνης «Η Τέχνη στο Στάδιο» στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, εγκαινίασε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου