Επίσκεψη στον ορεινό όγκου του Δερείου πραγματοποίησε η η Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου

ypes press002
ypes press002

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της επισκέφτηκε σήμερα, 3 Μαΐου 2019, το νόμο Έβρου η Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών μετέβη στις περιοχές του ορεινού όγκου του Δερείου, όπου επισκέφτηκε τα χωριά Μεγάλο και Μικρό Δέρειο, συνοδευόμενη από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ νομού Έβρου, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρη Ρίζο, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κώστα Κατσιμίγα, την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ουφούκ Μουσταφά, και το Συντονιστή της Ν.Ε. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαο Μαλτέζο.

Στο Μεγάλο Δέρειο συνομίλησε με τους κατοίκους, άκουσε τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Η Υφυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση και στα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί (2 νέες αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Δερείου, διευθέτηση ρέματος, βιβλιοθήκη στο Μ. Δέρειο κ.ά.). Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, οι κάτοικοι έθεσαν υπόψη της Υφυπουργού χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους, όπως το οδικό δίκτυο, η ύδρευση, η υγειονομική κάλυψη και η μεταφορά μαθητών, τα περισσότερα από τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Χατζηγεωργίου δήλωσε πως τα χωριά της περιοχής έχουν εγκαταλειφθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είχαν εγκαταλειφθεί και από προηγούμενες κυβερνήσεις. «Είμαστε δίπλα στους κατοίκους για να τα λύσουμε. Απαιτείται η συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την Αυτοδιοίκηση, όμως χρειάζεται και η ΤΑ να αναλάβει πιο ενεργά πρωτοβουλίες», ανέφερε η Υφυπουργός εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου .

 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Επόμενο άρθροΣτη Συνάντηση Πολιτισμού Νοτιοανατολικής Ευρώπης η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου «Μια νέα εποχή ειρηνικής συμβίωσης και συνεννόησης των βαλκανικών χωρών έχει ήδη ξεκινήσει»