Την έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2010-2018» στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης εγκαινίασε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

ypes press002
ypes press002

Την έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2010-2018» στο MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, μια χαρτογράφηση των καλλιτεχνικών ανησυχιών της νέας γενιάς της ελληνικής φωτογραφίας, εγκαινίασε σήμερα, 18 Απριλίου 2019, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Η ετήσια έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι», που πραγματοποιείται από το 1987 ως μία από τις πρώτες δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας και συνεχίζεται έως σήμερα, αποτελεί τη διοργάνωση που συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάδειξη νέων δημιουργών έως 35 ετών, με αρκετούς καταξιωμένους σήμερα φωτογράφους να έχουν ξεχωρίσει μέσα από αυτήν.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, αφού ευχαρίστησε το Μουσείο Φωτογραφίας για την πρόσκλησή του, και επισημαίνοντας την πολύπλευρη και ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του σε κοινωνικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις προαγωγής του πολιτισμού μας, ανέφερε: «Η περίοδος 2010-2018 αποτέλεσε αναμφισβήτητα μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Μια εποχή που άλλαξε όχι μόνο τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας αλλά και την ίδια την οπτική μας πάνω στον τρόπο ζωής μας. Κι ίσως από αυτή την άποψη η καλλιτεχνική έκφραση να απέκτησε νέα κίνητρα, νέους στόχους, νέα δυναμική που τελικά να προήγαγε περισσότερο τη φωτογραφική δημιουργία. Γιατί πάντοτε η έκφραση των καλλιτεχνών εμπνέεται, θωρακίζεται και ενδυναμώνεται μέσα από τις κρίσεις και τις κακουχίες των καιρών, με αποτέλεσμα στο τέλος να ξαναγεννιέται ομορφότερη».

Προηγούμενο άρθροΣτην ημερίδα για «Το Νέο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης» η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ