Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, εγκαινίασε την έκθεση του Ευθύμιου Βαρλάμη «Το Άγιον Όρος για όλους»

ypes press002
ypes press002

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού βρέθηκε σήμερα, 13 Απριλίου 2019, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, όπου εγκαινίασε την  έκθεση του Ευθύμιου Βαρλάμη «Το Άγιον Όρος για όλους», μια συλλογή παγκόσμιας ακτινοβολίας και διεθνούς φήμης, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αυστρίας Alexander Van der Bellen.

Η κ. Χατζηγεωργίου, εγκαινιάζοντας την έκθεση σημείωσε ότι «η συνεργασία του δήμου Αριστοτέλη με το Μουσείο Τέχνης της Αυστρίας και το Πειραματικό Εργαστήρι της Βεργίνας αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία που ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αποδίδοντας της ταυτόχρονα και ένα διαφορετικό, πνευματικό θα λέγαμε, περιεχόμενο.

«Παράλληλα η επιδίωξη διατήρησης της έκθεσης σε μόνιμη βάση, ενισχύει την επισκεψιμότητα όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», ανέφερε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), συμπληρώνοντας ότι  «το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) στέκεται πάντα με ευαισθησία και ενσυναίσθηση δίπλα σε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό μας και την οικονομική ανάπτυξη και αναβάθμιση των τουριστικών περιοχών, προσφέροντας κάθε δυνατό μέσο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Ήδη σχεδιάζουμε την ενεργοποίηση ενός προγράμματος που θα αφορά την υποστήριξη  δράσεων στους τομείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και των Τοπικών Ποιοτικών Προϊόντων».

Προηγούμενο άρθροΣτο συνέδριο «Ευρώπη: Η βαλκανική φαντασίωση» στο ΠΑΜΑΚ απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)
Επόμενο άρθροΑνοιχτό το Υ.ΜΑ.Θ. για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς