Ανοιχτό το Υ.ΜΑ.Θ. για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ypes press002
ypes press002

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) ανοίγει τις πόρτες του, έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίσουν την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου μας.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 ο χώρος του Υ.ΜΑ.Θ. θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 10:00 έως τις 18:00, ενώ ανά μία ώρα θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από υπαλλήλους του Υπουργείου. Η είσοδος και η ξενάγηση είναι δωρεάν για όλους.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται το Υ.ΜΑ.Θ., καθώς και στην Έκθεση «Παραδοσιακοί Οικισμοί και Διατηρητέα Κτίρια της Μακεδονίας και της Θράκης».

Η Έκθεση αφορά παραδοσιακά κτίρια με ιδιαίτερα αισθητικά, πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, τα οποία αναδεικνύουν τη λαογραφική και κοινωνική φυσιογνωμία της περιοχής. Η γνωριμία με την ιδιαίτερη αυτή φυσιογνωμία ενδυναμώνει τη συλλογική μνήμη και τη μετουσιώνει στο παρόν, καθώς τα οικοδομήματα στα οποία αναφέρεται η έκθεση είναι ακόμη «ζωντανά» και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και των 16 Περιφερειακών Ενοτήτων της Μακεδονίας και της Θράκης. Το σύνολο των κτισμάτων αγγίζει τις 3000, ενώ οι παραδοσιακοί οικισμοί τους 70.

Σημειώνεται ότι η έκθεση θα παραμείνει στο κτίριο του Διοικητηρίου και θα είναι εκ νέου επισκέψιμη από τη Δευτέρα 6 Μαΐου έως και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, αυτή τη φορά μόνο για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τις ώρες 10:00-14:00.

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, εγκαινίασε την έκθεση του Ευθύμιου Βαρλάμη «Το Άγιον Όρος για όλους»
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Δέλτα για την παραχώρηση οικοπέδων για την κατασκευή σχολείων και χώρων αθλοπαιδιών