Σύσκεψη στο ΥΜΑΘ με στελέχη των οργανισμών ΕΦΚΑ, ΣΕΠΕ, ΠΕΚΑ και ΟΑΕΔ, με επίκεντρο την καθημερινότητα των πολιτών

ypes press002
ypes press002

Σύσκεψη εργασίας με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, υπό την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να εξετασθεί αν στην Βόρεια Ελλάδα προωθούνται και υλοποιούνται επαρκώς οι πολιτικές, τα μέτρα και οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τα μείζονα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν εκπρόσωποι και στελέχη των οργανισμών και των φορέων που εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δηλαδή από τον ΕΦΚΑ, το ΣΕΠΕ, τα ΠΕΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

“Η συγκεκριμένη σύσκεψη είναι μια εξαιρετική ιδέα της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης για να δούμε πώς εφαρμόζονται οι πολιτικές που εκπονούμε από το υπουργείο. Στόχος είναι να λύσουμε προβλήματα και να εφαρμόσουμε την πολιτική μας με πιο απτό τρόπο, προς όφελος των πολιτών”, τόνισε η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου λίγο πριν από τη σύσκεψη, σημειώνοντας πως ο στόχος της είναι να διαπιστωθεί άμεσα η πορεία υλοποίησης των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και των νέων πολιτικών για την ανεργία, αν προχωρά επαρκώς η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων αλλά και πώς εφαρμόζεται από τις επιχειρήσεις η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Προηγούμενο άρθροΗ υφυπουργός Εσωτερικών Ελευθερία Χατζηγεωργίου κήρυξε την έναρξη του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών, Ελ. Χατζηγεωργίου, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρ. Γιαννούλη